מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו שמעסיק אותי כבר הרבה מאוד זמןA27/08/2011
חשוב לי לדעת אם בהפרעת אכילה כמו אנורקסיה או בולמיה..יכול להיות מצב של עיוותי תפיסה קשים במשך כמה שנים שבו בחורה בכלל לא שמנה ואף אחד לא חושב ככה אבל היא מאמינה אבל ב א מ ת חושבת שהיא שמנה?
האם עיוות התפיסה יכול להיות כל כך קשה? שבחורה/נערה,תסתכל במראה ותראה ידיים שמנות ורגליים שמנות והכל שמן והיא בטוחה בזה במאה אחוז אפילו שהיא לא כזאת? ולא משנה כמה פעמים יגידו לה שהיא שמנה?
אני חייבת תשובה,
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שמנה
A27/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לירן רוגב27/08/2011בהחלט כן, אחד המאפיינים הבולטים ביותר של הפרעת אכילה הוא עיוות בתפיסה ובדימוי הגוף, ונערות הסובלות מהפרעות אכילה מתארות פעמים רבות משהו דומה למה שאת מתארת - בחינה ועיסוק רב בגוף מתוך חוויה שלא פעם מעצימה ומגזימה היבטים מסוימים ומאבדת קשר עם המציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק מאבדת קשר עם המציאות
A27/08/2011וזה מה שסבלתי ממנו לפני כמה שנים :(
עצוב לי להזכר בזה שגם כשכבר הייתי רזה לא נהנתי מזה בכלל כי לא ידעתי שאני רזה.
הייתי שמנה בתודעה. הייתי בטוחה שאני שמנה ושהרגליים שלי מעוותות ..
זאת הייתה פשוט מחלת נפש ואני מודה בזה..
היו מלא בנות יותר שמנות בהרבה וחשבתי שהן יותר רזות ממני..
כל הזמן הייתי נכנסת כשלא רואים בלילה לסרטונים על אנורקסיותהייתי רואה שלדים מהלכים וקינאתי בהן! איזה עלובה וחסרת ביטחון הייתי??
חשבתי שאם אהיה באמת רזה אהיה אולי מאושרת :(
היום כשאני שוקלת הרבה יותר...כל הפרספקטיבה שלי השתנתה..וזה כבר לא מפריע לי כמו פעם..ואני כבר לא מקנאה בבנות שלא אוכלות..כי מה שווים החיים אם אפשר להרגיש את טעם החיים? למה?! למה שאני אסבול?! בשביל איזה גבר??
כשאני אוכלת אני מרגישה שאני חייה :)
אבל אני מודה שזה מאוד קשה להחלים..אבל כשאת כבר בחוץ לעולם לא תרצי לחזור לשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק מאבדת קשר עם המציאות - תגובה
מיכל לברטוב29/08/2011ומה איתך היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
A29/08/2011מה איתי היום? ממ..בהקשר האנורקסיה..אני מניחה שהתכוונת..
מידי פעם יש לי זיכרונות קשים.. אבל בגדול יותר טוב יש לי משקל תקין ואפילו נוטה לגבוה..אבל הבעיה הכי קשה במחלה הזאת זה שההבראה היא אף פעם לא ב-100%.
תמיד יש הבזקים קטנים כאלו שרוצים למשוך אותי לשם..כמובן שאני ישר מחזירה את עצמי למציאות.. אבל ההתמודדות היא יום יומית למרות שיש תקופות ארוכות שהמחשבות בכלל לא מופיעות והנושא לא ממש עובר לי בראש..אבל זה תמיד שם בתת מודע שלי כנראה..אבל מה שכן,אני כל הזמן עובדת על עצמי מבחינה פנימית ולא רק לפי רזה/שמנה..אלא יותר לאוהב את עצמי בזכות מי שאני ולא רק בזכות איך שאני ניראת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
A29/08/2011שמתי לב שיש איזושהי סתירה בין הדברים שאמרתי..אולי בגלל שאני מנסה לשכנע את עצמי שאני החלמתי אבל לא בטוח שכן..אחרת, למה בכלל נכנסתי שוב לפורום הזה?!
הרי זה לא אמור להעסיק אותי בכלל "אנורקסיה"..?? :’(
בקיצור,אני שוב צריכה עזרה.. :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
מיכל לברטוב29/08/2011נשמע שאת בתוך תהליך. טבעי שיהיו לך מחשבות על התקופה ההיא. יש משהו ממכר בתחושת הרעב והרזון, אבל זה שקר גדול מאוד. אל תבהלי אם מחשבות צצות לפעמים, כל עוד הקול הפנימי הבריא מתגבר את בסדר. יתכן שאם התחושות מתחילות שוב לתעתע , כדאי להגיע לשיחות עם איש מקצוע שיחזק אותך קצת. את נשמעת חזקה ובוגרת. המון בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לירן רוגב01/09/2011את כותבת "שוב צריכה עזרה", ומכך אני מבין שבעבר הצלחת לפנות ולקבל עזרה. אם יש כתובת טיפולית שעזרה לך בעבר, ואת מרגישה בתקופה קצת יותר שברירית, אולי כדאי לשקול לפנות שוב? אני בדעה שגם אחרי שמסיימים טיפול ומרגישים טוב יותר, חשוב להיות מסוגלים להיות עם יד על הדופק, ובתקופות רגישות לחזור "לתדלק" קצת. דווקא היכולת הזו, להיות קשובה לצרכים שלך ולתת להם מענה, היא אינדיקציה לבריאות וכוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)