מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יורדת במשקל .רעות02/09/2011
אני בת 17.5 עם הפרעות אכילה בערך שנתיים ,אוכלת מצומצם ירד בהדרגה משנה שעברה מ-800 קל' ליום ועכשיו אני עומדת על 100-200 קל' ליום .+הקאות מתמשכות בממשך שנה וכמה חודשים .לפני כמודש וחצי התשחררתי מאשפוז בבית חולים לגליל מערבי נהריה ...הייתי שם חודש ימים וחתמתי על סירוב אשפוז ,התאשפזתי מרצוני החופשי ,ומהמלצות של הרופאה שלי ,ומהמרכז להפרעות אכילה באיזור חיפה .אחרי חודש שיצאתי לחופשת סופ"ש הביתה נשקלתי וראיתי שהעלו אותי 4 קילו והמטרה שלי לא הייתה שיעלו אותי במשקל ,אלה שאני איכשהו יפסיק להקיא .כמובן אחרי שנשקלתי התחרפנתי וראיתי משקל ששקלתי כמה חודשים לפני כן .נכנסתי לשם 52 קילו ,ויצאתי 56.זה הבהיל אותי ,וזה מה שגרם לי להשתחרר .
עכשיו ככה:התפריט שלי מאוד דל ,הוא עומד על 2-4 כוסות קפה ביום [עם סוכרזית ]מרק 10 ,מלפפונים ,ומסטיקים ,ניקוטין ופרוסת לחם .אני עושה פעם בשבוע שבוע וחצי ספורט ,אין לי כוחות לעשות יותר .אם אני עומדת על 100-200 קלוריות ביום איך זה שאני לא יורדת במשקל ?!אני תקועה על 54.אני שותה המון מים ליטר -2 ליטר ביום + כל הקפה והמלפפונים ...ועדיין לא יורדת ,יכול להיות שהגוף שלי נדפק ?
יש לי עוד דרך ארוכה לרדת במשקל ואני לא רוצה לעצור .!ירדתי כבר 35 קילו ,אני 1.60,והמטרה שלי היא להגיע ל -40-45.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב02/09/2011היי רעות. מהתיאור שלך בולט מאד הצמצום הקיצוני, והוא מהווה סיבה לדאגה. אני מבין שמבחינתך קיווית להתמודד עם הפרעת האכילה ללא שינוי משקלי, רק דרך הפסקת הקאות, אבל בדרך כלל ההקאות לא באות לבד, אלא כחלק מתמונה כוללת (ובמקרה שלך את מתארת שלפני האשפוז הייתה תקופה ארוכה של צמצום). התמודדות עם הפרעת אכילה דורשת למצוא דרך בה החיים לא מנוהלים על ידי אוכל ואכילה, וכשאוכלים 200 קלוריות ביום אין סיכוי שזה יקרה! מעבר לכך, כשמצמצמים תזונה לאורך זמן יש התייעלות של הגוף, וייתכן שזו הסיבה לכך שאת אוכלת מעט והמשקל לא משתנה. ההתמודדות עם הבעיות שאת מתארת אינן לאכול פחות, אלא למצוא דרך לטפל בבעיה מן השורש - לחזור להתנהלות בריאה, מווסתת ומאוזנת מול אכילה, מול עצמך, ומול המצוקות והקשיים בחייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רעות02/09/2011זה לא רק לפני האשפוז יש צמצום ,גם עכשיו קיים הצמצום הזה .אני לא מסוגלת לחזור להתנהלות רגילה .ניתקתי קשר עם כל החברים שלי ,הייתי אמורה להתחיל אתמול כיתה י"ב ואני גם לא הולכת .זה לא משהו שאני יכולה לשנות אותו ולהתחיל באורך חיים נורמטיביים .הכל ניסיתי ,פסיכולוגים ,פסיכיאטרים ,אשפוז ,תרפיסטית ,והכל לשווא .
עוד שאלה קטנטונת בקשר לצבא,בדצמבר שנה שעברה,הייתי בצו ראשון ,ושקלו אותי אז והייתי 62 קילו ,וההפרעת אכילה הייתה חלשה כזאת ,והם לא ידעו אלייה .אם הייתי מאושפזת ,זה יעבור לצבא ?קיבלתי פרופיל 97,מכיוון שהם לא יודעים כלום על העיניין הזה ואני מפחדת שלא ייגייסו אותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
לירן רוגב03/09/2011נשמע שהבעיה הזו גובה ממך מחירים רבים, וצר לי לשמוע שבגיל כה מוקדם את מרגישה שאין מה לעשות כדי לשנות את זה. אני מבין שזו התחושה שלך, אבל חשוב שתדעי שלפעמים צריך כמה ניסיונות טיפוליים כדי שמשהו יתחיל לזוז, ואז בטיפול השני או השלישי קוטפים גם את הפירות של הניסיונות הראשוניים. בכל מקרה אני ממליץ לך לא להרים ידיים וכן להתעקש על טיפול מתאים לעצמך. כמובן שגם לך יש חלק באחריות: הרי את זו ששיחררת את עצמך מהאשפוז, ואני מתאר לעצמי שבכל טיפול יגיע רגע בו החשש משינוי בדפוסים (בעיקר אם הוא כרוך בשינוי משקלי) יגרום לך לרצות להפסיק. האתגר הוא איך לא נותנים לחשש הזה להיות גורם שמשפיע על קבלת ההחלטות באופן כה טוטאלי.
לגבי הצבא: באופן עקרוני הצבא אמור לדעת לגבי האשפוז, אב זה לא אומר שלא יגייסו אותך, אלא שיזמינו אותך לפגישה נוספת בבריאות הנפש כדי להעריך ולברר את מצבך כיום. בכל מקרה, מה שחשוב (גם יותר מהגיוס) זה לדאוג לעצמך ולהיות בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הטיפול
רעות03/09/2011כולם התייאשו ממני בקשר הפרעות אכייילה אני לא מתכוונת לשתף איתם פעולה ,אז הם מתיאשים ,אני עכשיו אצל תרפיסטית ,פעם בשבוע ,והיא בעיקר מתמקדת בבעיות אחרות לא דווקא האכילה וכו' ...
בקשר לצבא [שוב]המרפעה להפרעות אכילה שרציתי להתחיל אצלם טיפול לפני האשפוז ולא היו מוכנים לקבל אותי כי לטענתם אני צריכה טיפול על בסיס יומי ולא שבועי ,אפילו לא שלחו סיכום לרופאה המטפלת שלי ,והיא בכלל לא ידעה שאני באשפוז ,כי גם המחלקה לא שלחה לה דיווח או משהו כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)