ירידה במשקל בלי לחזור להפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה במשקל בלי לחזור להפרעת אכילה
    מיכל
    06/05/2007

שלום קרן עמית,
    אני בת 26 ולפני כמה שנים, בזמן השירות הצבאי סבלתי מהפרעת אכילה, לא אנורקסיה כי לא הורדתי מספיק משקל בשביל זה, אבל קרוב. הצלחתי לצאת מזה לבד אבל המחשבות על אוכל ומשקל תמיד מלוות אותי, כל פעם שאני עולה קצת במשקל אני נכנסת ללחץ, מפסיקה לאכול ולפעמים גם מקיאה, עד שאני חוזרת למשקל הרגיל. לאחרונה העליתי קצת משקל ומצד אחד אני רוצה להוריד אותו אבל מצד שני אני פוחדת לעבור את הגבול ולהגיע שוב לסחרור הרגיל. אנשים מסביב אומרים לי שאני לא צריכה לרדת אבל אני מרגישה שמנה, בגלל ההיסטוריה שלי קשה לי לדעת מי צודק, אני או הם. יש לך עצה איך אוכל להוריד משקל בצורה מאוזנת בלי להגרר לקיצוניות ואיך בכלל לדעת מתי אני מספיק רזה? בדר"כ אני נמצאת בתת משקל לפי ה-BMI ועכשיו עברתי למשקל נורמלי, האם באמת חובה להיות במשקל כזה, זה נראה לי מוגזם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

קרן עמית
    06/05/2007

מיכל שלום. אתחיל מהסוף , מבחינה בריאותית חייבים להיות ב-BMI תקין. אני ממליצה לך בחום לא להסתפק ב"טיפים" של פורומים, ולגשת לטפל בעצמך. ממליצה לך לגשת לאבחון במרפאה להפרעות אכילה, שבוללת צוות רב מקצועי , ושם ימליצו על תוכית טיפול. במסגרת כזו תוכלי לקבל טיפול אצל דיאטנית שתוכל לתת מענה לשאלות שהיצגת, ובמידת הצורך ישנם גם מטפלים- פסיכולוגים וכו'. בהצלחה קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו