טיפול עצמי בבולימיה "קלה"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול עצמי בבולימיה "קלה"
    צריכה עצה
    15/09/2011

היי

אני בת 29 ובשנה האחרונה פיתחתי בולימיה "קלה" (גיל 29 זה לא קצת מאוחר לפתח הפרעת אכילה, :-)?)

גובהיי 1.68 ולפני שנה שקלתי 61 ק"ג ולא הייתי מרוצה. שאפתי להוריד 4 ק"ג ולא הצלחתי. לכן התחלתי להקיא בימים שעברתי את מכסת ה 1500 קלוריות. זה לא היה בולמוס ואז הקאה אלא פשוט בערבים בהם עברתי את ה"מכסה" ב200 קלוריות הייתי מקיאה. הדבר לא עזר ונשארתי באותו משקל פחות או יותר. שמחתי שלפחות אינני מעלה במשקל...

במהלך השנה ההפרעה שינתה את פניה מספר פעמים, כאשר בין לבין מספר שבועות "נקיים" לגמרי, ובאחרים חזרו ההקאות.

בחצי שנה האחרונה שיניתי תפריט לגמרי (מאוזן של כ 1300 קלוריות ליום) וירדתי למשקל 52 ק"ג. משקל שאני מרוצה ממנו מאוד. שומרת כיום על תפריט מאוזן של 1500 ביום רגיל.

הבולימיה שינתה את פניה שוב ועכשיו ביומיום השגרתי אינני מקיאה ומרגישה טוב, אך פעם בשבועיים במקרה הטוב ופעם בשבוע במקרה הרע אני נתקפת בולמוס חסר מעצורים ואוכלת כ 2000 קלוריות בחצי שעה. לאחר מכן אני מקיאה.

מה האבחנה הפסיכולוגית של מצבי? האם בולימיה? האם בולימיה קלה? אני מאוד מעוניינת לטפל בעצמי במצב ומרגישה שאוטוטו אני מחלימה בכוחות עצמי. האם אפשרי לדעתך במקרה כזה? אילו טיפים את יכולה לתת לי בשביל להתמודד? אני לא רואה עצמי פונה לטיפול נפשי ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול עצמי בבולימיה "קלה"

הוספת תגובה

• תגובה

לירן רוגב
    16/09/2011

על פי התיאור שלך יש חשש שמדובר בהפרעת אכילה בלתי מסווגת. הפרעת אכילה בלתי מסווגת היא האבחנה שניתנת כאשר יש סימפטומים של הפרעת אכילה שאינם בחומרה או בתדירות שאופיינית לאנורקסיה או בולימיה, אבל עדיין קיימים ומפריעים, כפי שאת מתארת. יש לסייג ולציין שלא ניתן להסתמך על אבחנה דרך האינטרנט, ובכל מקרה מומלץ לפנות ולהתייעץ עם רופא משפחה או איש מקצוע בתחום הפרעות האכילה.
    נשמע שבאופן אופייני להפרעת אכילה, את נשאבת לפיתוי לשמר משקל גוף דרך צמצום תזונתי, ו"לתקן" זלילות או בולמוסים או אפילו סתם חריגות מהתפריט דרך הקאות. כדי להתמודד עם הפרעת אכילה צריך למצוא דרך לשבור את המעגל הזה, ולהתאזן לאורך זמן הן ברמה התזונתית והן ברמה הרגשית (למשל, ללמוד לקבל גם את החריגות מה"מכסה", לעשות עבודה מול דימוי עצמי וויסות רגשי במצבים של תסכול או אכזבה וכיוצא בזה). לגבי טיפולים אפשריים: בהפרעות אכילה העדויות מצביעות על יעילות נמוכה של טיפול עצמי, ולכל הפחות הייתי ממליץ לך להתייעץ עם דיאטנית, מאחר ואת נמצאת במשקל נמוך יחסית לנתונייך וייתכן מאד שהתפריט והמשקל אינם מספיקים לך ולכן החלו להופיע בולמוסים. מעבר לכך, הייתי ממליץ לשקול בכל זאת גם פנייה לטיפול רגשי, לפחות לזמן מה, על מנת לקבל תמיכה והכוונה בסיסיים בהתמודדות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - בולימיה "קלה"

עצה
    22/09/2011

היי
    תודה רבה על תגובתך
    אני בטיפול אצל דיאטנית והיא הרכיבה לי את התפריט של 1500 קלוריות
    היא חושבת שהמשקל שלי בסדר (שוב - 52 על 1.68) ושפשוט עליי לשמור עליו.
    היא מציעה להתמודד עם הבולמוסים ע"י "ארוחה חופשית" אחת בשבוע שבה ארשה לעצמי לאכול מה שאני רוצה ושבצורה כזו גם אוכל להתמודד עם הבולמוסים וגם להרגיש עדיין בשליטה כי "מותר לי" ארוחה כזו בשבוע.
    בפועל היות ואני נתקפת בבולמוסים אני לא מאפשרת לעצמי את הארוחה הזו מפחד שאעלה במשקל.. עובדת על עצמי כדי לנסות לעבוד לפי העצה שלה. מה דעתך על הרעיון של הדיאטנית?
    בנוסף, אתה חושב שמשקל 52 על 1.68 זה לא בריא? יש בחורות בריאות ורזות, הלא כן? אני לא עור ועצמות... אי אפשר ללמוד לשמור על משקל כזה בצורה בריאה ונכונה ללא בולמוס והקאה? הרי זה לא שכל היום אני אוכלת ומקיאה אלא "רק" פעם בשבוע... אי אפשר לטפל בזה ולהשאר במשקל הנוכחי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו