מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם האחותי אנורקסית?דורית16/09/2011
שלום
יש לי שאלה לגבי אחותי הקטנה(28)
מאז הילדות (גדלנו ממש יחד, אני גדולה ממנה בשנתיים) היו לה שגעונות לגבי החיצוניות שלה, למרות שתמיד היא הייתה הילדה הכי יפה בכיתה.
בסביבות גיל 10 היא התחילה להשמין. היא אף פעם לא הייתה שמנה אבל בזמנו עלתה מעט במשקל.
בגיל 13 היא הפסיקה לאכול באופן טוטאלי לכמה חודשים שלמים עד שחזרה לתלם ע"י התערבות של הורי בעניין.
בשנתיים האחרונות כל המשפחה שמה לב לירידה משמעותית במשקל.
ביום שבת האחרון היינו בים ועצמות המותניים, הכתפיים והצלעות מאוד בולטות.
מעבר לכך אני שמה לב לעוד כמה דברים (אציין כל מה שאני זוכרת)-
-היא לרוב אוכלת בחדר שלה ותמיד משאירה אוכל בצלחת/ חלק מהאוכל נזרק לפח בחדרה.
אם היא אוכלת עם המשפחה היא כאילו "מרמה" ע"י מילוי הצלחת בסלט.
-עגבניות ומסטיקים זה האוכל העיקרי שלה.
-היא עלתה פי 2 בכמות הסיגריות
-היא מתלוננת שהיא סובלת משלשולים חריגים
-היא רוב הזמן עייפה ויש לה סחרחורות שהיא מסתירה דיי יפה (רק אני זמה לב לזה)
-כשמעירים לה על המשקל תמיד יצא לה איזה משפט: "נו תגידו שאני אנורקסית" מלווה בצחקוק
-יש לה בחדר משקל צמוד לארון בגדים
-היא מסתובבת הרבה במטבח ובסוף אוכלת סתם איזו עוגיה קטנה
-אני חושבת שהיא הפסיקה לקבל מחזור.
האם אלו סימנים של אנורקסיה?
במידה וכן, איך עלי לגשת אליה ומה אני צריכה לעשות?
תודה מראש לכל מי שיגיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב16/09/2011הסימנים שאת מתארת אכן נשמעים מדאיגים ועלולים להצביע על דפוסים בעייתיים סביב אכלה ודימוי גוף, עד כדי הפרעת אכילה. היות ואחותך בגירה, היא זו שצריכה להחליט אם דפוסים אלו מהווים בעיה עבורה ואם היא רוצה לעשות מאמץ לשנותם. הדבר היעיל ביותר שאת יכולה לעשות עבורה, זה להעביר לה מסר שאת שמה לב לכך שככל הנראה יש פה בעיה אמיתית, ושבמידה והיא תרצה לדבר על זה ברצינות, בלי שיפוט וביקורת, ואולי גם לחשוב איך עושים צעדים ראשונים לקראת התמודדות עם הבעיה הזו, את שם עבורה ותשמחי לסייע לה בכך. הרבה פעמים אנשים הסובלים מהפרעות אכילה חשים מבודדים ובלתי מובנים (וההערות של הסביבה, גם אם נובעות מדאגה ורצון לעזור, נתפסות כביקורתיות והרבה פעמים רק מרחיקות ומבודדות עוד יותר), ומסר כזה יכול להיות חשוב ומשמעותי עבורה, גם אם לא תיענה לך מייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אבקש שוב התיחסות
דורית17/09/2011שוחחתי היום עם אחותי וניסיתי לעשות זאת על הצד הטוב ביותר
היא נפתחה וסיפרה לי הכל
נורא כואב לי, אני כותבת כאן ובוכה
היא אמרה שהיא כבר עמוק בתוך הבעיה, שהיא לא רוצה לגשת לטיפול ושהיא לא יודעת מה היא באמת רוצה לעשות
אמרתי לה אם היא רוצה שנכניס את אמא לתמונה, שהיא תעזור לה. והיא כעסה עלי ואמרה שבשום פנים ואופן.
הגרוע מכל שגרם לי לבכות כל הלילה-
היא אמרה שהתחילו לה לחצים חזקים בריאות/ צלעות שלפעמים סתם ככה ללא סיבה היא מרגישה שהצלעות שלה מלפנים ומהגב עוד רגע נדבקות אחת לשניה
היא אמרה שהתחילו לה סחרחורות מוזרות בביותר כאלה שאף פעם לא חוותה
היא אמרה שכל פעם שהיא קמה מכסא/ מהמיטה היא מקבלת סחרחורות נוראית וחייבת לשכב על הרצפה לכמה שניות עד שהיא חוזרת
זה לא נורמלי!!!
היא שוקלת 41!
אני לא יודעת מה לעשות
אני בוכה כאן
אז מה? להשאיר אותה ככה? אי אפשר לעשות כלום כל עוד היא לא רוצה טיפול?
לתת לה למות בלי לעשות כלום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לירן רוגב17/09/2011צר לי לשמוע שאחותך במצב כה קשה, וכמובן שאפשר להבין כמה זה מדאיג ומכאיב לך. טוב שהיא יכלה לשוחח איתך על זה בפתיחות, אבל אני מבין שזה לא גרם לך לחוש פחות חסרת אונים ואולי אפילו יותר (בעצם עכשיו את זו שיודעת ונשארת עם זה לבד, בלי שהיא מאפשרת לך לעשות משהו עבורה). צריך להבין שאנשים שסובלים מהפרעות אכילה נוטים להיות אמביוולנטים כלפי הבעיה, יש בהם חלק שרוצה להתחזק, להבריא, לקבל עזרה ולחזור למסלול חיים תקין, ויש חלק אחר ששואב פנימה, למחלה, להסתגרות ולהדיפה של מי שמנסה להציע עזרה או פתרונות. נשמע שכשאחותך הרגישה שאת שם עבורה באופן לא שופט או תובעני או שדורש ממנה לעשות שינוי, היא יכולה לדבר איתך ולשתף, ולא לפעול לכיוון של הסתגרות והדיפה. ברגע שהרגישה שאת לוחצת עליה (לספר לאמא), כעסה והתרחקה. זו דילמה לא פשוטה, וניכר שאחותך במצב לא טוב וזקוקה לעזרה וטיפול, אבל בלי שיתוף פעולה שלה יהיה קשה מאד להציע לה עזרה כזו. נשמע שחשוב לאחותך שתהיי שם ככתובת עבורה, ואולי כדאי מדי פעם להזכיר זאת, להתעניין בשלומה, ואפשר אפילו להעלות הצעות אפשריות (כמו ללוות אותה לבדיקות אצל רופא משפחה, בשלב הראשון? להציע לה לעזור לה לעשות בירור לגבי טיפולים, אם תרצה בשלב מסוים?). גם אם היא כרגע עדיין לא נענית להן, זה מגביר את הסיכוי שהיא תעשה זאת בהמשך.
וכדאי גם לוודא שאת לא נשארת לבד עם כל זה, שגם לך יש כתובת בה את יכולה להיעזר ולהיתמך, כי ניכר שזו התמודדות לא פשוטה גם עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)