מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת מה לעשות !!!מ21/09/2011
אני קצת מבולבלת ולא יודעת מה לעשות !!!
אני סובלת מהפרעות אכילה כבר 12 שנה בארך עברתי כמה וכמה אישפוזים מלאים וגם אשפוזי יום , ב3 שנים האחרונות הייתי במעקב תמידי אצל דיאטנית , ב3 שנים הללו היו נפילות אבל עליתי מהם מהר מאוד ,הרגשתי הרבה יותר טוב יחסית לשאר השנים... לפני כ 4 שבועות ילדתי ומאז אני מרגישה ששוב אני נופלת שאין לי זמן לאכול ואין לי חשק לאכול בכלל שיש לי מין חסימה , אני לא ישנה בלילות ולא בימים מרגישה שאני חייבת להיות עם הבן שלי , בקיצור מרגישה שניכנסתי שוב לדיכאון אני בוכה המון ובימים האחרונים רבה ללא הפסקה עם בעלי על המון שטויות , קשה לי לסמוך על אנשים שרוצים לעזור לי עם הילד , וכל זה ישר מביא אותי לאוכל לא יכולה לאכול. שוב חוזרת לאותו מקום שאני הכי מכירה כבר המון שנים , למקום של "הבריחה" כמו שאמרתי אני 4 שבועות אחרי לידה כבר ירדתי 12 קילו ( כל מה שהעלתי מתחילת ההריון ) , אני ממש מפחדת כל כך לא רציתי שזה יגיע שוב , אני כל כך לא יודעת מה לעשות עכשיו ולמה אני תמיד "בורחת" למקום הזה "המחלה" למה ??
הייתי חייבת טיפה לשתף מימה שעובר עלי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירן רוגב21/09/2011התקופה שלאחר לידה היא תקופה מאד רגישה, באופן טבעי: זו תקופה של שינוי מאד גדול בחיים, תקופה שיש בה הרבה שמחה ותקוות אבל לא פעם גם חששות ופחדים, תסכולים רבים, שינויים הורמונליים ותנודות משקליות, חיכוכים ומתחים. עבור אנשים רבים התקופה הזו הופכת לתקופה קשה מאד מבחינה רגשית, ולא פעם מובילה לדיכאון לאחר לידה, ומה שהופך את זה לקשה במיוחד זה שיש ציפייה חברתית שאמהות צעירות יהיו פוסטר של נינוחות ואושר, מה שגורם לא פעם להתבייש או להסתיר את הבעיה.
היות ואצלך המקום הפגיע "המוכר" הוא הפרעת האכילה, לא מפתיע שחלק מהקושי שאת מתארת מקבל ביטוי בזירה הזו. כמו עצם שרגישה בנקודה מסוימת, וכשמופעל עליה לחץ שם היא נסדקת.
חשוב מאד לא להישאר לבד עם מה שקורה. גם למענך וגם למען תינוקך. שתפי את הקרובים לך בתחושות האלו, בדקי אפשרות להיעזר בטיפול בתקופה זו - למשל להרים טלפון למטפלים הותיקים שלך ולומר להם שאת בתקופה רגישה ורוצה לקבוע כמה פגישות כדי לייצב קצת את המצב.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת מה לעשות !!!
מ21/09/2011לקראת סוף ההריון היו לי הרבה חששות ובמיוחד חששתי מה יהיה אחרי הלידה , ומה יהיה עם הדיכאון , והינה זה הגיע ולא הצלחתי להתגבר על הדיכאון והחששות וזה הכניס אותי לעוד יותר חרדה פחד בכי וכל מה שמתלווה לזה , הקרובים אליה רואים את מה שעובר עלי במיוחד בימים האחרונים וכבר התחילו לדבר איתי על הנושא , שהם רואים לאן זה מוביל ושאני לא יכולה להרשות לעצמי , אבל אני מרגישה שהם לא מבינים מה עובר עלי שהם לא מנסים להבין ישר שופטים " את חוזרת אחורה , את חוזרת למחלה , אנחנו מכירים את כל זה , עברנו את הכל... וכ'ו ) אני נימצאת בטיפול פסיכולוגי וכשהפסיכולוגית שאלה אותי עם אני חושבת שאני בדיכאון התשובה הישרה שעניתי היא- מפתאום אני בסדר גמור ואני לא בדיכאון !!!
לא לקחתי כבר שנה כדורים ואני לא רוצה שוב , באיזה שהוא מקום אני נמנעת מלהגיד שאני מרגישה שאני ממש חוזרת אחורה אני לא רוצה שהתאכזבו מימני אחרי תקופות שהייתי למעלה ושהכל היה יחסית בסדר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)