שאלה לגבי קרובת משפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי קרובת משפחה
    מודאג
    22/09/2011

היי
    יש לי קרובת משפחה בת 30, אשר לאחרונה אני חושש כי היא סובלת מהפרעת אכילה. הסממנים המדאיגים:
    1) ירידה דרסטית במשקל בחודשים האחרונים- גובהה כ-163, ושוקלת סביב ה-47 ק"ג.
    2) עיסוק אובססיבי בספורט - החלה להתאמן באופן קבוע בחדר כושר, עושה המון אירובי וכו'.
    3) תפיסה עצמית לא נכונה - כל הזמן שואלת אם היא שמנה, אם הידיים שלה רזות, וכו' וכו'. יכולה להוציא משפטים כמו: אכלתי עכשיו סנדביץ', אז אני יותר שמנה
    4) אי אכילה - מתמקדת בעיקר באכילת עלים ירוקים. באחת ההזדמנויות היא סיפרה לי שהיא לא נרדמת לעיתים בלילה כי היא רעבה.
    5) פיתוח אידאולוגיה כללית סביב רזון ויופי - עסוק נרחב ביופיין של דוגמניות, תפיסת אכילת מתוקים כחולשה וכו'

השאלה היא- מה עושים מכאן? דיברתי עם אישה קרובה אליה ומשפיעה עליה, והיא דיברה איתה באופן כללי על זה שהמראה החדש שלה לא יפה. ראיתי השפעה כלשהי (למשך שבועיים בערך- קצת הרשתה לעצמה לאכול יותר) אבל שוב אני רואה חזרה לדפוסים הישנים.
    מה עושים מכאן? האם נכון לדבר איתה בישירות ולהגיד לה שאני חושש שהיא אנורקסית? האם לערב קרובים נוספים? האם ואיך לערב גורמי מקצוע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי קרובת משפחה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי קרובת משפחה - תגובה

מיכל לברטוב
    24/09/2011

שלום לך, וסליחה על העיכוב בתשובה.
    נשמע שהבחורה במדרון התלול של אנורקסיה. מציעה להפעיל כל דרך על מנת להביאה לטיפול במרפאה להפרעות אכילה. ההפרעה ככל שמתמשכת הופכת לעקשנית יותר ולכן חשוב לטפל כמה שיותר מהר, גם כדי למנוע נזקים.
    בהצלחה, ושנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו