מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרתי למחלהחסויה08/10/2011
היי, אני בת 18 וחצי הייתי חולה ארבע שנים באנורקסיה, טופלתי ואושפזתי כמה פעמים.
התגייסתי לפני חודש וחצי לצבא, ירדתי לפי הסובבים אותי הרבה במשקל, חזרו לי הפחדים מהאוכל והחרדה, גם המצב רוח הדיכאוני חזר לי ברמה שאני לא יכולה לסבול.
אני מרגישה בודדה יותר מאי פעם כי אין לי עם מי לדבר ואין לי לאן לפנות, הצבא לא מבין כלום למרות שאמרו לי שאני עלולה להשתחרר אם זה ימשיך להדרדר אבל אני לא רוצה.
מה ההצעה שלכם? אני כל כך עצובה, כל כך קשה לי לאכול ואני כל כך מפחדת, אני לבד.
בבקשה אפשר את עצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרתי למחלה - תגובה
מיכל לברטוב08/10/2011דנה יקירה,
נגעת ללבי. ניכר שאת סובלת, ומודעת למצבך. עליך לפנות למפקד/ת הישיר שלך, ולבקש הפניה לטיפול. יש בצבא טיפול בהפרעות אכילה. ניתן גם להגיע לקב״ן. אני מבינה את רצונך להישאר בצבא וזה בדרך כלל אפשרי אם תהיי בטיפול. בכל מקרה בריאותך חשובה יותר מהכל, ולכן עליך להתעקש לקבל טיפול, ובהקדם. חיזקי ואמצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי למחלה - תגובה
לירן רוגב08/10/2011נשמע מדברייך שחלה החמרה ונסיגה במצבך, וזה משהו שקורה לפעמים בתקופות יותר רגישות או בתקופות של שינויים גדולים כפי שהצבא נוטה להיות. כמובן שמה שצריך זה לחזור לטיפול, כדי לעצור את ההתדרדרות ולא להישאר לבד עם זה. צעד ראשון יכול להיות פניה לבריאות הנפש בצבא, אבל בסופו של דבר כדאי למצוא את הדרך לחזור לטיפול מקצועי בהפרעת אכילה, והצבא אכן מתקשה בדרך כלל לתת מענה כזה. לכן כדאי לחשוב יחד עם אנשי המקצוע בבריאות הנפש בצבא איך תוכלי לקבל טיפול פרטי במקביל לצבא. אם פתרון זה לא יצליח, את אכן עלולה להשתחרר (אני מבין שאת לא רוצה, אבל לפעמים גם זה פתרון דרוש, ובסופו של דבר הבריאות שלך יותר חשובה מהשירות בצבא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)