מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילהמיטל10/10/2011
הייתי שמחה לקבל עצה: בני בן החמש וחצי-מסרב לאכול מזון מזין. הוא אוכל כל יום את אותו האוכל, יבש. בוכה ומתוסכל שאין לו מה לאכול, אך מסרב לאכול מאכלים חדשים. הוא לא אוכל בשר ועוף לא ירקות.אוכל רק קורנפלקס, כריכים עם שוקלד, שניצל דק מעובד ומגעיל או חטיפי דג מעובדים/או אורז או בורגול, פתיתים עם חלב בערב או מלוואח.
כאמור זה תפריט שחוזר על עצמו מדי יום.
כשהיה בגן פרטי הגננות טענו שבגן אכל קציצה, וזה ניחם אותי, אולם עכשיו הוא בגן חובה ואוכל בבית-והוא בקושי אוכל....ורעב כל הזמן כי מבקש לאכול חטיפים ושטויות שאני מגבילה במן שטויות
אני חוששת למחלות עתידיות,לבעיות בהתפתחות. הוא רזה מאד וחלש מאד. חוץ מנושא האוכל הוא ילד מאד נוח,מצחיק.מדי יום אנו בקונפליקט סביב האוכל-כולנו מתוסכלים ואני לא מצליחה לגרום לו לאכול,וכך אנו כל יום סביב זה. אני יודעת שאני צריכה להניח לכך, אך גם שהנחתי זה לא השתנה. שאלתי האם הוא יגדל בריא ולהניח לו או שיש פתרון שיגרום לו סוף סוף לאכול. אני פשוט מותשת מהעניין-כבר 5 וחצי שנים....תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה - תגובה
לירן רוגב10/10/2011בנושאים כאלו חשוב לקבל הכוונה נכונה מאנשי מקצוע בתחום תזונה בגיל הרך. נושא בררנות וחוסר גיוון נפוץ מאד בגילאים אלו, ויש דרכים לסייע לילדים להעשיר את המגוון וללמד אותם להתנסות מבלי שהדבר יהפוך למאבק כוח. למשל, אכילה בארוחות משפחתיות משותפות, בהם יש שילוב של מאכלים מוכרים וחדשים, הדגמה של אכילה מגוונת ובלי הפעלת לחץ. בכל מקרה, הכוונה והדרכה מדויקת ומותאמת אפשר וכדאי לקבל - במכון להתפתחות הילד או בהפניה לדיאטנית של הגיל הרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)