אנורקסיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנורקסיה?
    לירז
    10/10/2011

אני בת 18 לפני שנתיים הייתי ילדה ממש שמנה הייתי שוקלת 90 קילו לפני שנתיים החלטתי להפסיק לאכול וככה לרדת, כיום אני במשקל של 46 והגובה הוא 1.64 אני סובל מהפרעות אכילה ביום יום אני לא מרשה לעצמי לאכול ומפחדת להעלות ולחזור להיות ילדה שמנה...מאיזה מצב אני מוגדרת? ומה עלי לעשות כדי לשנות את המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנורקסיה?

הוספת תגובה

• אנורקסיה? - תגובה

לירן רוגב
    11/10/2011

הרבה פעמים הפרעת אכילה מתחילה מדיאטה שיוצאת משליטה, ובמקום להביא למקום מאוזן בריא ונוח מביאה למקום קיצוני, נוקשה, לעיסוק מוגזם, לפחד עז מהשמנה ולתת משקל מסוכן. זהו כמובן מקום לא בריא, ואני מתאר לעצמי שלא על זה "פינטזת" כשהחלטת להפסיק לאכול.
    כדי להבין בדיוק מה המצב שלך ואיזה טיפול יתאים לך, כדאי בשלב הראשון לפנות לאיש מקצוע (לדיאטנית, רופא משפחה או פסיכולוג) למפגש של אבחון וייעוץ, ועל סמך מפגש זה לסכם על סוג הטיפול והעזרה שיהיו הכי יעילים עבורך, ושיוכלו להביא אותך למצב בו את מרגישה טוב יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנורקסיה?

לירז
    11/10/2011

אבל לפי המשקל אני מוגדרת כתת משקל או שזה אנורקסיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנורקסיה? - תגובה

לירן רוגב
    11/10/2011

את מבלבלת בין שני דברים קשורים אבל נפרדים. תת משקל היא הגדרה גופנית נטו, למי שנמצא מתחת לטווח תקין של מדד מסת גוף. לפי הנתונים שאת כותבת, את אכן נמצאת בתת משקל.
    אנורקסיה היא הפרעה נפשית שיש לה כמה קריטריונים. אחד מהם הוא תת משקל, אבל הוא לא היחיד. קריטריונים אחרים אינם עוסקים במדדים גופניים, אלא בעיסוק המחשבתי והרגשי בנושאים של אכילה וגוף (כמו תפיסת הגוף, פחד מעלייה במשקל וכו'). כדי לאבחן אם קיימת אנורקסיה או הפרעת אכילה אחרת, לא מספיק להסתכל על המשקל ונדרשת פגישת אבחון מקצועית כפי שהמלצתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו