שיקום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום
    שאול
    30/10/2011

שלום רב
    בני בן 17עבר במשך שנתיים הפרעות אכילה שהגיעו למצב מאוד קשה (פעילות גופנית רבה +מיעוט קלורי) כיום לאחר טיפול פסיכולוגי הילד יצא מזה כמעט לחלוטין הוא התחיל לאכול מהכל. ישנה בעיה קטנה שהוא מאוד לא מרגיש איתה טוב זה שחילוף החומרים שלו מאוד נפגע.. עשינו בדיקה במכונת ה"בודי גים" והחילוף החומרים נפגע בצורה ממש דרסטית ירד בכמעט 70 אחוז.. האם יש דרך מהירה או לחילופין מומלצת לצורך החזרת חילוף החומרים למצב רגיל.. מאוד קשה לילד להתמודד עם המצב .. עד שהוא כבר חזר לאכול רגיל המשקל חוזר במהירות רבה מאוד ואני מבין את כאבו. יש לציין שהוא כבר עבר את משקלו לפני הכניסה למחלה האיומה ועלה מהר מאוד. מאוד אודה על עזרכתם ויישר כוח גדול על הפורום שלכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקום

הוספת תגובה

• שיקום - תגובה

עדי מילר
    30/10/2011

שלום

ראשית, אני שמחה לשמוע על החלמתו של בנך.
    פגיעה בקצב חילוף החומרים שכיחה ואף הכרחית במקרים בהם קיים צמצום קיצוני בצריכת הקלוריות היומית. למעשה, זהו מנגנון הישרדותי אשר נועד להגן על גופנו, כך שבתגובה לחסר הקלורי מקטין הגוף את קצב חילוף החומרים שלו, במטרה למנוע את הבזבוז העודף האופייני לעיתות השפע. התוצאה כמובן היינה גוף חסכן שמנצל ביעילות גבוהה את כמות האנרגיה הדלה לה הוא זוכה מדי יום.
    הבשורה המשמחת שניתן לשקם את חילוף החומרים באמצעות פיזור הארוחות על פני היום, פעילות גופנית, הקפדה על צריכת חלבון איכות ועוד...
    חשוב ביותר שבנך יקבל הדרכה לגבי תזונתו, קביעת משקל יעד וכו'... מדיאטנית קלינית המתמחה בהפרעות אכילה.
    חשוב לי לציין שלאור העובדה שהפרעת האכילה התפתחה אצל בנך בגיל ההתבגרות הגיוני שמשקל היעד שלו יהיה משקל הגבוה מהמשקל בו היה כאשר ההפרעה החלה.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו