מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תת משקל..01/11/2011
המחזור שלי לא פסק ולא מאחר במשקל 41 על 1.55 גיל 14
והדיאטנית שלי אומרת שאני בתת משקל ..
איך קובעים תת משקל ?
האם זה רק לפי מד הBMI ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת משקל - תגובה
עדי מילר02/11/2011שלום
תת משקל (כמו גם משקל תקין, עודף משקל והשמנה) בגילאי הינקות, ילדות ובגרות (0 עד 18) נקבע עפ"י עקומות גדילה.
עקומות הגדילה משרטטות את קו הנורמה, את קצב העליה הרצוי בזמן גדילה ואת הטווחים הרצויים.
לשאלתך, לא מספיק לחשב את ה-BMI. יש לחשב את מדד זה , להציבו על עקומות הגדילה ולהשוואתו לשנים קודמות.
אני מציעה לך להפנות את שאלתך לדיאטנית המטפלת, אני בטוחה שהיא תוכל להסביר לך את הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת משקל
..04/11/2011את מתכוונת לאחוזון הbmi שמבדיל בין שנים קודמות לבין המצב הנוכחי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת משקל - תגובה
עדי מילר06/11/2011בדיוק !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת משקל
..08/11/2011יש לי עוד שאלה קטנה .
איך הפרעת אכילה ( שכוללת תת משקל ) יכולה להפוך לאנורקסיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת משקל - תגובה
עדי מילר09/11/2011שלום
הקריטריונים האגנוסטיים לאבחון אנורקסיה נרבוזה כוללים:
1. סירוב לשמור על משקל גוף ברמה המינימאלית, או מעליה, הנורמאלית לגובה ולגיל (לדוגמה: אובדן משקל שמוביל לשמירה על משקל הנמוך מ- 85% מהמשקל הרצוי או קושי לשמור על משקל גוף רצוי במהלך תקופת הגדילה).
2. פחד עז מעליה במשקל או הפיכה לשמן, למרות תת משקל.
3. עיוות בתפיסת משקל הגוף או הצורה, הערכה עצמית המושפעת באופן מוגזם ממשקל גוף או צורה או הכחשה של המצאות בתת משקל.
4. אמנוראה – העדר של לפחות 3 מחזורים חודשים רצופים.
חשוב לציין שגם כאשר אדם מסוים אינו עונה על מכלול הקריטריונים הדיאגנוסטיים להפרעת אכילה, ההשלכות של התנהגויות סימפטומאטיות (הקאות, פעילות גופנית מוגזמת, חרדה, צמצום תזונתי וכו') יכולות להיות מסוכנות לא פחות ודורשות התערבות.
התערבות מוקדמת יכולה גם למנוע התדרדרות למצב של הפרעת אכילה מאובחנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)