תת משקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת משקל
    ..
    01/11/2011

המחזור שלי לא פסק ולא מאחר במשקל 41 על 1.55 גיל 14
    והדיאטנית שלי אומרת שאני בתת משקל ..
    איך קובעים תת משקל ?
    האם זה רק לפי מד הBMI ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת משקל

הוספת תגובה

• תת משקל - תגובה

עדי מילר
    02/11/2011

שלום

תת משקל (כמו גם משקל תקין, עודף משקל והשמנה) בגילאי הינקות, ילדות ובגרות (0 עד 18) נקבע עפ"י עקומות גדילה.
    עקומות הגדילה משרטטות את קו הנורמה, את קצב העליה הרצוי בזמן גדילה ואת הטווחים הרצויים.
    לשאלתך, לא מספיק לחשב את ה-BMI. יש לחשב את מדד זה , להציבו על עקומות הגדילה ולהשוואתו לשנים קודמות.
    אני מציעה לך להפנות את שאלתך לדיאטנית המטפלת, אני בטוחה שהיא תוכל להסביר לך את הנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת משקל

..
    04/11/2011

את מתכוונת לאחוזון הbmi שמבדיל בין שנים קודמות לבין המצב הנוכחי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת משקל - תגובה

עדי מילר
    06/11/2011

בדיוק !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת משקל

..
    08/11/2011

יש לי עוד שאלה קטנה .
    איך הפרעת אכילה ( שכוללת תת משקל ) יכולה להפוך לאנורקסיה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת משקל - תגובה

עדי מילר
    09/11/2011

שלום

הקריטריונים האגנוסטיים לאבחון אנורקסיה נרבוזה כוללים:
    1. סירוב לשמור על משקל גוף ברמה המינימאלית, או מעליה, הנורמאלית לגובה ולגיל (לדוגמה: אובדן משקל שמוביל לשמירה על משקל הנמוך מ- 85% מהמשקל הרצוי או קושי לשמור על משקל גוף רצוי במהלך תקופת הגדילה).
    2. פחד עז מעליה במשקל או הפיכה לשמן, למרות תת משקל.
    3. עיוות בתפיסת משקל הגוף או הצורה, הערכה עצמית המושפעת באופן מוגזם ממשקל גוף או צורה או הכחשה של המצאות בתת משקל.
    4. אמנוראה – העדר של לפחות 3 מחזורים חודשים רצופים.

חשוב לציין שגם כאשר אדם מסוים אינו עונה על מכלול הקריטריונים הדיאגנוסטיים להפרעת אכילה, ההשלכות של התנהגויות סימפטומאטיות (הקאות, פעילות גופנית מוגזמת, חרדה, צמצום תזונתי וכו') יכולות להיות מסוכנות לא פחות ודורשות התערבות.
    התערבות מוקדמת יכולה גם למנוע התדרדרות למצב של הפרעת אכילה מאובחנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו