זה מסוכן ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה מסוכן ?
    אלינור
    05/11/2011

היי,אני בת 18 ונמצאת בטיפול להפרעת אכילה כבר כמה שנים.
    אני בולמית וההפרעה הזו לקחה ממני המון מבחינה פיזית ונפשית..
    בהתחלה התמכרות לכדורים משלשלים[20-25 כדורים ביום בגיל 15]
    לפנייכן דיאטות רצחניות שירדתי במשקל עד לכמעט תת משקל..
    אחרי זה הגיעו בולמוסים ואז פיתחתי בולמיה ממש קשה שעימה אני מתמודדת עד היום.
    אני מאוד אובססיבית למשקל שלי מנסתם,ודואגת שהוא לא יזוז בגרם..ירדתי בחצי שנה האחרונה המון במשקל כ15 ק"ג. אני שוקלת עכשיו 49 ק"ג על 1.61.. על פי הBMI זה לא תת משקל למרות שאני סובלת מקור תמידי,נשירת שיער מטורפת וכו'..
    **השאלה שלי היא כזאת: לאחרונה אני שותה המון המון מים,בין 2 ליטר ל4 או יותר[לא כולל התה והקפה שזה גם נחשב כי אני גם לא שמה סוכר ובקושי חלב]
    אני שותה הרבה כדי שהמשקל שלי יהיה יציב לפחות ולא יעלה ..
    אני כן בפיקוח של הדיאטנית והפסיכאטרית שלי אבל זה לא היה נראה לי נחוץ לשתף אותן בזה כי זה בסה"כ מים..
    אבל זה מסוכן ?
    ובימים שאני עושה ספורט[כן גם בימים שאני מקיאה את הנשמה שלי וכואב לי בקיבה ושורף לי בחזה אני ירוץ על ההליכון במהירות של 12 קמ"ש ] אז אני שותה אפילו יותר!!
    אני כל כך אובססיבית להכל..ואני מרגישה שכל הזמן בוחנים אותי למרות שאני מתקמדת בכמה צעדים בטיפול -מבחינה נפשית קשה לי יותר.
    זה נראה לי בלתי אפשרי ככה. ככל שדורשים ממני יותר אני יותר רוצה לשמור את ה-"קונטרול" לעצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זה מסוכן ?

הוספת תגובה

• זה מסוכן ? - תגובה

לירן רוגב
    06/11/2011

כדרכם של פסיכולוגים (ושל יהודים בכלל) אני אענה לך על שאלה בשאלה. כשאת כותבת ש"ככל שדורשים ממני יותר אני רוצה לשמור את הקונטרול לעצמי", מה כוונתך? מי דורש ממך? מה דורשים ממך? ומהי השליטה שאת מנסה לשמר לעצמך?
    לשאלתך - היות ויש לך חששות שהשתייה המרובה היא חלק מהאופן בו הפרעת האכילה פוגעת בחייך, כדאי וחשוב להעלות אותה בטיפול. אלא שנדמה לי שאם ההתייחסות שלך לטיפול תהיה כאל תהליך שמנסה לקחת ממך משהו שאת לא רוצה לוותר עליו, באמת גדלים הסיכויים שתסתירי מידע חשוב, ופוחתים הסיכויים שתצליחי להתגבר על הדפוסים המזיקים שהובילו אותך לטיפול מלכתחילה. אז ברמה הקונקרטית המיידית, זה מתבטא בשאלה סביב עניין המים, אבל ברמה הכללית יותר זה משקף משהו בעמדה שלך כלפי תהליך ההחלמה, וזה הדבר שאת צריכה להתמקד בו ולברר אותו - האם ואיך את מתפתה לראות את הטיפול כאיום ואת הבעיה כגורם שנותן לך שליטה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללירן ..

אלינור
    06/11/2011

קודם כל תודה לתשובותייך.
    בקשר לשאלתך- אני מרגישה לחץ מהסביבה,ביקורת מבחינת מראה חיצוני אם אני עולה או יורדת.. הדרישה מהמטפלים שלי שאני יאכל מסודר כדי שהסימפטומטים של הבולמיה לא יתחזקו עוד יותר.. ושעליי לשחרר את הקונטרול באכילה ולהעביר אותו לדיאטנית שלי.
    קשה לי לעשות את זה עד כבלתי אפשרי אפילו.אם אני נאלצת לאכול ארוחת בוקר כנדרש אז אני ישתה צמוד אלייה כליטר וחצי וכן גם בארוחת הביניים והצהריים..
    אני תמיד יחשוב על אופציות איך הגוף לא ייפגע מזה- כלומר אני יגדיר לך את זה בראש החולה שלי " איך אני לא ישמין "..........
    אחרי זה אני יושבת בביקורת אצל הדיאטנית רואה שאני באותו המשקל[נו ידעתי שאני באותו משקל גם ככה אני נשקלת 4000 פעמים ביום] והדיאטנית שמחה מכך שאין ירידה אבל אני עצמי מרגישה מדוכאת עוד יותר כי זה המשקל יציב כתוצאה משמירת יתר ועיסוק אובססיבי..
    אני יודעת שאני בהודעה סוטת מהעיקר וכל שנייה מדלגת בין הנושאים
    אבל מה שאני מנסה להעביר בעיקר ולהתייעץ עימך זה איך אפשר להמשיך בטיפול ככה?
    אני כן מסורה אלייו,כן מנסה ומשתדלת אבל יחד עם זאת אני יכולה לראות את זה נמשך שנים על גבי שנים..
    הקאות פה הקאות שם... ואז בא שבוע עם בולמוסים רצינייייים ממממש שאי אפשר לתאר פה[עדיף שלא זה מפאת טריגרים לקוראים]
    וגם בטיפול הפסיכולוגי עצמו-יש לי מטפלת מדהימה,אני פתוחה איתה,משתפת אותה בהכל..
    אבל שוב.. המחלה הזאת-לוקחת אותי חזק מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו