בולימיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בולימיה?
    לירון
    07/02/2008

סיפרתי לך בעבר שאני מקיאה מגיל 18 עד לפני חודש כשהחלטתי להפסיק סופית כשהסבירו לי שזה משמין, היום הייתי אצל פסיכיאטרית עקב דיכאון קל וסיפרתי לה על הבולימיה וכך אמרתי לה: שעשיתי זאת אחת לשבוע בערך, לפעמים הייתי אוכלת בערך 3 פרוסות עוגה, 3 עוגיות וגלידה למשל והייתי מקיאה, בעיקר מתוק ולא הייתי מקיאה אוכל בריא כגון: אורז, ספגטי, בשר וכו', סיפרתי לה שלא היו לי סימנים בגוף של בולימיה כמו: סימנים בידיים, פגיעה בשיניים וכו', היתה רק נשירת שיער אבל עקב חוסר ברזל אבל בכל זאת זה מלא שנים ומה היא אומרת לי בסוף: את אולי בדיכאון אבל אין לך בולימיה, בולימיה זה התקפות רעב היכולות להכיל כמויות אוכל בלתי הגיוניות שכוללות גם קניית אוכל רב על מנת להקיא, זה יותר לעיתים תכופות, זה בלתי נשלט מבחינת אכילת המוצרים כגון, מתוק, מלוח, לא מבושל ולפעמים גם לא אכיל וגם סיפרתי לה שעקב שיחה אחת שאמרו לי שזה משמין לא הייתי מפסיקה אם הייתי באמת בולימית חסרת שליטה בקיצור היא אומרת לי בסוף זו אולי הפרעת אכילה אבל לא בולימיה. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בולימיה?

הוספת תגובה

• ללירון

ד''ר סיגל אלון
    07/02/2008

שלום לירון,
    באופן עקרוני אני מסכימה עם רופאת המשפחה שלך. התקפי הזלילה בבולימיה הם של כמויות מזון מאד גדולות, בקצב אכילה מהיר ובתחושה של חוסר שליטה. זה לא משנה את העובדה שזה לא בריא להקיא והקאות אחרי אכילה מצביעות על כך שיש לך בעייה שמצריכה התייחסות וטיפול.
    יש רבים הסובלים מהפרעות אכילה, שלא ממש מתאימים להגדרות של ספר האבחנות הפסיכיאטרי ואז הם מאובחנים למשל כ"הפרעת אכילה לא ספציפית, דמויית בולימיה". דר' אלון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו