הפרעת אכילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה?
    דנה מ.
    05/03/2012

היי,
    אני חיילת ממש לפני שחרור. בתקופת השירות הצבאי איבדתי יותר מ14 קג' ממשקלי, בעודי בחורה רזה.
    הכל התחיל מגלולות שנטלתי שגרמו לצבירת נוזלים באזור הבטן. הפסקתי אותן וחזרתי למשקלי, אך לא חזרתי בי מהדיאטה. והמשקל המשיך והמשיך לרדת...
    אז הגיעו ההערות מהסובבים אותי, מההורים, מהחבר והחברים. כולם חשבו שנפלה עלי דעתי.
    אני מטופלת מזה חודשים אצל דיאטנית קלינית, ללא תוצאות ואף המשך ירידה במשקל.
    במקביל אני מדברת עם קפ"סית בצבא, שמתעסקת בהפרעות אכילה.

מה קרה לי? איך איבדתי בקלות כזאת את הדעת וכעת אני לא מצליחה לצאת מהכלא הזה?

קשה לי להיכנס לכותרת "הפרעת אכילה" וכן, אני ממשיכה להאבק בגורמים המקוצעיים שמעלים מושג קשה זה.

מה עוד אני יכולה לעשות על מנת להקל את ההתמודדות הבלתי נסבלת הזאת, את המחשבות הטורדניות על אוכל, התעסקות נוראית שמעולם לא הכרתי.
    אני חייבת לציין כי עד לפני שנה הייתי מאוהבת באוכל, מבקרת לפחות 3 פעמים בשבוע במסעדות ומכירה כל קינוח ומנה באזור ת"א. עד היום אני מאוהבת באוכל, אך כבר זאת אהבה מלווה בפחד וחשיבה אין סופית של חישובים ועל חשבון מה תבוא המנה במסעדה.

עזרו לי,

דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה?

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה? - תגובה

לירן רוגב
    06/03/2012

היי דנה,
    לשאלה האם מדובר בהפרעת אכילה לא ניתן לענות בלי לפגוש אותך ולערוך אבחון מעמיק, אך השילוב של ירידה דרסטית במשקל עד הגעה למשקל גוף נמוך, עיסוק טורדני בנושא של אכילה ומשקל ופחד מעלייה במשקל, לצד ההתרשמות של גורמים מקצועיים שמדובר בהפרעת אכילה, בהחלט מעידים על כך שמדובר בבעיה מה"משפחה" הזו.
    בהפרעת אכילה מתמודדים דרך טיפול שמשלב פסיכותרפיה, טיפול תזונתי, טיפול תרופתי במידת הצורך, אצל גורמים שמומחים בתחום הזה. נשמע שאת כן מקבלת טיפול תואם, וזה טוב. נקודה משמעותית נוספת היא מידת האינטנסיביות של הטיפול. פעמים רבות יש צורך ביותר ממפגש אחד בשבוע, בגלל האופי הטורדני והמציף של הבעיה. אני מניח שבצבא זה לא כל כך פשוט, וכדאי להתייעץ ולבחון כיצד את יכולה להגביר את האינטנסיביות של הטיפול במידה ויש בכך צורך. כמובן שהעובדה שאת לפני שחרור מעלה את הצורך במציאת מסגרת טיפולית מתאימה באזרחות, וכדאי לא להמתין עם זה לרגע האחרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לצאת מזה

שיר
    19/03/2012

הי דנה,

שמעתי את הסיפור שלך וגם אני חוותי בעצמי את זה עליי. לקום בבוקר ורק לחשב ולחשב מה אכלתי אתמול ומה אני אוכל היום, לתכנן ולתכנן.

אפשר אחרת יקרה. הכל נמצא בתת המודע. לכל אחד מאיתנו יש תת מודע ממנו יוצאים פקודות למוח שלנו, לגוף שלנו.
    יש אפשרות להכינס לתת המודע ולשנות משם את הסיה בגללה את לא נותנת לעצמך לאכול.
    אני הגעתי לשם ושחררתי את זה מתת המודע שלי. היום אני אוכלת מתי שבא לי, כמה שאני רוצה. ואני שבעה ואני לא חושבת על זה יותר אחרי זה. זה מדהים, אלה חיים אחרים לגמיר.

אני אשמח להסביר לך יותר על מה שעברתי במידה וזה נוגע לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשיר

דנה מ.
    30/03/2012

היי שיר,
    מאוד התחברתי למה שאמרת בנושא התת מודע.
    אני מבינה כי אכן הכול מגיע משם ואפשר גם לשלוט על נושא האכילה משם.
    אני גם חושבת שמשם נובעת הבעיה...
    איך עשית זאת?
    נעזרת בספרים או כלים אחרים?

אשמח לשמוע עוד בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סבלתי גם מאנורקסיה ובולמיה

נורמה
    22/03/2012

מלידה עד גיל 20+ סבלתי מכול סוגי הפרעות האכילה בצורה קשה

ההומאופתיה הצילה את חיי וריפאה אותי מכול התסמינים

כתבתי על זה ספר בעבר

מאוד ממליצה על טיפול הומאופתי לכול סוגי בעיות האכילה

נורמה דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

דנה מ.
    30/03/2012

מה בדיוק כולל טיפול הומופתי?
    אפשר לטפל בו גם באופן עצמאי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו