מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורח חייםאיריס13/03/2012
שלום.
אני בת 22 ושוקלת 69 ק"ג על 1.62. בעבר סבלתי מבולמיה, אך הפסקתי לפני שנתיים ומאז כמובן עליתי במשקל 20 ק"ג. השגרה שלי היא מעין מעגל- צמה יום או יומיים, ואוכלת הרבה בימים שלאחר מכן. כמובן שהדבר נובע עוד מהחשיבה הבולימית שאליה הורגלתי, מבלי ההתנהגות הבולמית. אני ממשיכה לעלות במשקל.
האם לאחר המשחקים הללו עם הגוף שלי, צום ו"בליסה", חילוף החומרים שלי, לדעתך, עדיין תקין? כלומר האם אצליח לרזות במידה ואתמיד (בקושי רב) בדיאטה בת 1200 קלוריות? אם לא, כיצד עלי לפעול על מנת להוריד את המשקל שהעמסתי על עצמי? אינני רוצה לחזור להקיא כמובן, המטרה היא לחזור ל52 ק"ג בדרך בריאה.
בבקשה אל תפנו אותי לדיאטנית בקהילה ותענו לי באופן היפותטי על השאלה. אני יודעת שכל מקרה לגופו, אבל אני מבקשת שתתרמו לי מהידע שלכם כדי שאוכל לעזור לעצמי, בעצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורח חיים - תגובה
עדי מילר14/03/2012איריס שלום
קראתי את שאלתך בעיון רב וראשית עלי לציין שלמרות הרצון העז לרדת במשקל בשלב ראשון (ומאוד קריטי לתהליך) עליך להיות אמיצה ולהתנתק מתעשיית הדיאטות ופנטזית הרזון ולהתחיל לתרגל (בעזרת דיאטנית המתמחה בהפרעות אכילה) אכילה עפ"י רעב ושובע בהתאם לצרכים הפיזיולוגים של גופך. ללא צעד זה גופך ימשיך לחוות תחושות חסך נפשיות ופיזיולוגית המסתיימות בהתקפי זלילה ואובדן שליטה על האכילה.
במקביל כמובן יש לעבוד על הפסקת האיסור של אכילת מזונות מסוימים (שעפ"י רוב נאכלים רק בהתקפי זלילה) וללמוד להנות מאוכל מבלי לחוש אשמה.
המשך דיאטות קפדניות (כמו לדוגמא תפריט שכולל רק 1200 קק"ל) רק ימשיכו לגרום לגוף להתייעל ולטווח הארוך אף יובילו להשמנה...
מטרת צעדים אלו הם למגר את התקפי הזלילה, מה שיוביל בסופו של דבר כמובן לירידה במשקל.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

