מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיאבון שלי לא תואם את הרעב שלי.מאור15/07/2012
כבר כמה שנים שאני סובל מחוסר תיאום בין התיאבון לרעב; אני מתמלא ממש מהר מאוכל אבל לא בהכרח מרגיש שובע, הגרון פשוט דוחה את האוכל אחרי כמות לא גדולה של אוכל. זו בעיה בגלל שאני מתאמן בהרמות כוח לתחרויות ובענף הזה צריך לאכול 3500-4000 קלוריות ביום, כשבפועל אני מכניס רק 3000 וגם זה מאוכל לא כ"כ יעיל רק בגלל שהוא קל ומלא בקלוריות. לפעמים אני גווע מרעב והולך למטבח אבל פשוט מסתכל על כל האוכל ומרגיש דחייה מהגרון ואז מוותר על האוכל ונשאר רעב לעוד כמה שעות. מה האפשרויות שלי? אין טעם לומר עלייה הדרגתית כי כבר עשיתי את זה, עליתי 20 ק"ג משקל גוף מאז שהתחלתי להתאמן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיאבון שלי לא תואם את הרעב שלי. - תגובה
לירן רוגב16/07/2012אחד הדברים שקורים לאנשים עם הפרעות אכילה הוא שהאוכל מאבד את התפקיד הנורמטיבי שלו, והופך למשהו פונקציונלי. למה הכוונה? אדם שאצלו אוכל ממלא תפקיד רגיל יכול לומר לעצמו "אני רעב", להיכנס למטבח, לבחור משהו שנראה לו טעים ומשביע, עד הפעם הבאה. התפקיד של האוכל עבורו הוא להשביע אותו, והבחירות התזונתיות יהיו כאלו שישקללו גם את מידת ההנאה שיש באכילה. אדם עם הפרעת אכילה נוטה יותר להתקשות לעשות דיאלוג כזה עם הגוף והצרכים - קודם כל, עם הזמן יהיה לו קשה יותר ויותר לזהות ולהקשיב לאיתותי הרעב. שנית, גם כאשר יעשה זאת, הבחירה לרוב לא תהיה במזון טעים ומשביע, אלא בחירה על בסיס קריטריונים של ערך קלורי (למשל, "להעדיף" סלט על פני פסטה לארוחה, לא מתוך הקשבה אמיתית לרצונות ולצרכים).
מדוע אני מציין את כל זה? לא משום שאני טוען שיש לך הפרעת אכילה, אלא משום שנשמע שגם אצל האוכל קיבל תפקיד פונקציונלי. כלומר, גם אתה מתייחס לאוכל לא כאל דבר שאמור להזין ולהשביע ולהיות מהנה, אלא כאל דבר שיש לו תפקיד ברור בעיצוב הגוף שלך. מאד ייתכן שחלק מהניכור שאתה חווה מהגוף (אי ההתאמה בין התיאבון לשובע) ומהמזון (אי ההתאמה בין ההיצע הקיים להנאה בבחירות שלך) קשור לכך.
מה ניתן לעשות? קודם כל אני מקווה שבכל מקרה אתה מלווה בפיקוח של דיאטנית. אם לא, כדאי מאד לעשות זאת בהקדם. דיאטנית ספורט יכולה להיות כתובת טובה, ומולה כדאי להעלות את הדילמות האלו, כדי למצוא דרך להתקדם בתחום הספורטיבי שאתה עוסק בו מבלי להזניח את החיבור לגוף ולצרכיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)