שאלה שעלתה בי לאחר קריאה בפורום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה שעלתה בי לאחר קריאה בפורום
    לוטה
    17/07/2012

אני מטופלת כבר חצי שנה אצל דיאטנית שהמומחיות שלה היא לה ספציפית בהפרעות אכילה אך היא לגמרי מבינה לליבי ואני נורא קשורה אליה והיא יודעת איפה לשים דגש בעיני וללכת איתי צעד צעד..ולפני שהחלו הבולמוסים בעקבות נסיעת המטפלת הכל היה ממש בסדר.. שאלתי היא האם גם דיאטנית שלא מתמחה בהפרעות אכילה יכולה לעזור בתהליך כזה במידה והפסיכולוגית כן מטפלת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה שעלתה בי לאחר קריאה בפורום - תגובה

מיכל לברטוב
    19/07/2012

היי לוטה,
    עד כמה שהקשר חשוב, אני מאוד ממליצה לך להיות מטופלת אצל דיאטנית שזהו תחום התמחותה. הפרעות אכילה הן עניין ששונה מאוד משאר התחומים בתזונה. מאוד חשוב שתקבלי כלים, ושיהיה כל הזמן שיפור במצב. האם את מרגישה שמצבך משתפר מבחינת הפרעת האכילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שהמטפלת נסעה היה שיפור משמעותי

לוטה
    19/07/2012

יש לציין שאני עוסקצת בספורט והדיאטנית שאני הולכת אליה מתמחה גם בדיאטת ספורט ויודעת לתת לי כלים גם במישור הזה וזה חשוב לי.. לא הייתי רוצה לעזוב אותה. היא גם מתייעצת, ועשתה סטאז' במחלקה להפרעות אכילה ואני חושבת שזה שהיא מבינה ותומכת חשוב יותר מהכל, היא לא מאיצה בי, מנסה ללמד אותי מה חשוב באוכל וגם מציבה לי גבולות כשצריך.. האם להמשיך איתה? האם הקשר האישי הוא לא מרכיב הכי חמשוב בהחלמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שהמטפלת נסעה היה שיפור משמעותי - תגובה

מיכל לברטוב
    19/07/2012

ספורט למשל לא תמיד נכון בזמן הפרעת אכילה פעילה. בטח לא אם יש תת
    משקל. שאלת לדעתי, חשוב השיפור, ואני לא בטוחה שדיאטנית, נהדרת ככל שתהיה, ללא התמחות בתחום, תוכל לעזור מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שעלתה בי לאחר קריאה בפורום - תגובה

לירן רוגב
    20/07/2012

היי לוטה,
    זו אכן שאלה חשובה ודילמה לא פשוטה.
    לא הבנתי מדברייך האם את נמצאת ועדיין ממשיכה בטיפול אצל פסיכולוגית שמכירה את התחום. אם כן, אני ממליץ להעלות את הדילמה הזו ולהתייעץ גם איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לוטה
    20/07/2012

אני מטופלת אצל פסיכולוגית שמטפלת בהפרעות אכילה שטסה לחודשיים ואמורה לחזור עוד שבועעים היא המליצה להמשיך את הטיפול אצלה בגלל הקשר הטוב שנוצר. ההרעה במצב נעשתה לאחר שהיא טסה, עד אז היה שיפור במצב.
    בינתיים המצב לא טוב נפשית, ממש ממש לא טוב, אני מקווה שהוא ישתפר עם חזרתה עד אז, בשיא הכנות אני לא יודעת איפה לקבור את עצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

מיכל לברטוב
    20/07/2012

יקירה, אולי כדאי לקבל עזרה בינתיים לפני שובה מחו"ל. יש בכל עיר תחנות לבריאות הנפש. כמוכן יש מיון פסיכיאטרי בכל בית חולים ובחלק מהמרפאות(כמו רמת חן למשל). מכיוון שאינך מפרטת מה בדיוק המצב, אני לא יכולה לעזור יותר לצערי. הרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט

לוטה
    20/07/2012

המצב כרגע הוא שאני מטופלת רק אצל דיאטנית ופסיכיאטר ויש החמרה מבחינת הדיכאון וההסתגרות כמו כן מבחינת הפרעת האכילה. היו בולמוסים שצומצמו ע"י טיפול בטופומקס ועכשיו זה פשוט צמצום באכילה שלי וספורט כפייתי. דכאון בעיקר חוסר יכולת לתפקד כמעט לחלוטין אני על סף פיטורין מהעבודה. אני מפוצצת את עצמי בכדורי טופומקס ללא ידיעת הפסיכיאטר כי אני נורא פוחדת שיהיה לי בולמוס. אני לא יודעת מה לעשות אני מבולבלת ולא יודעת ככ לאן לפנות או מה לעשות. הדיאטנית מאוד מנסה לעזור לי אך ברור שהיא לא תחליף לשיחות. נשארו עוד 10 ימים אבל זה המון! אין לי כח לשרוד עוד יום אחד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט - תגובה

מיכל לברטוב
    20/07/2012

מפוצצת את עצמך בטופמקס? את מסכנת את עצמך. אנא ממך, גשי למיון הקרוב שיעזרו לך לאלתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו