מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה !מעיין21/02/2008
שלום אני בת 18 וחצי לפני שנה התחלתי דיאטה ירדתי במשקל 30 קילו אבל לא בדרך בריאותית התחלתי להקיא. כשראיתי שההקאות עוזרות בתהליך הירידה המשכתי להקיא פעמיים 3 ביום .
היום אני שנה וחצי אחרי הדיאטה ועדיין מקיאה לא באותו כמות אינטסיבית אבל מקיאה פעם בשבע פעמיים בשבוע בעיקר אני אוכלת מתוק בכמויות גדולות ורצה להקיא .
אי מודעת למצב שלי אחרי שהרבה זמן התכחשתי לכך שאני בולמית ,לפני מספר חודשים סיפרתי לאחותי ולחבר שלי על המצב שלי מאז הכל שונה.
אני מקיאה פחות אבל מקיאה אני משקרת מסתירה כי אני פשוט לא יכולה להפסיק לעשות את זה .
אני מאוד רוצה להפסיק אני רוצה לחזור ולהיות בריאה זה פוגע בכל אורח החיים שלי אני הפכתי להיות ילדה אחרת לחלוטין .
אני מבינה שאני צריכה עזרה מגורם סמכותי יותר אבל יש בי פחדים .
אני יודעת שאת הבולמיות מכניסים לאיזשהי מסגרת ושם מתחילים לעשות איתם טיפולים יש בי פחד להשמין לחזור ולהיות שמנה , יש בי פחד שיסגרו אותי שיאשפזו אותי בגלל המצב שלי אבל מצד אחר אני יודעת שככול שעובר הזמן אני מדרדרת אני פוגעת בעצמי ובסובבים אותי עוד יותר.
השאלה שלי מה דרכי הטיפול ? מה אני יכולה לעשות כדי לצאת מהמחלה הארורה הזאת ?
לאן לפנות ? ואם יש למישהו מספרי טלפון של מקומות שבהם אני יוכל לקבל עזרה אני אשמח לקבל.
אני עדיין ילדה ואני רוצה להמשיך לחיות אבל לחיות בריא !
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
זהר שגיא22/02/2008טיפול להפרעת אכילה מסוג בולימיה ניתן לקבל במרפאות המתמחות בטיפול בהפרעות אכילה. בד"כ הטיפול כולל פגישות עם דיאטנית, שנותנת תפריט מתאים (כך שאם את במשקל תקין את לא תשמיני כתוצאה מאכילת התפריט הזה) ועוזרת לך לנהל מעקב אחרי דפוסי האכילה וההקאות. במקביל נערכות פגישות עם פסיכולוג/ית בהן עוזרים לברר את הגורמים שמאחורי הבעיה ולהתמודד עם הפחדים השונים (למשל הפחד שאם תפסיקי להקיא- תשמיני). במקרים בהם צוות המרפאה חושב שיש צורך בכך- נערכות פגישות עם רופא או פסיכיאטר. כל זה נעשה בהסכמתך ומתוך שיתוף פעולה שלך ורצון להבריא.
לאישפוז מגיעים במקרים קיצוניים בהם או שיש סכנה בריאות או שהפרעת האכילה יצאה לחלוטין משליטה, וזה לא נשמע המקרה שלך לפי התאור שנתת.
פרוט לגבי מרכזי הטיפול השונים לפי חלוקה לאזורים בארץ ניתן למצוא באתר האינטרנט של עמותת "אביב".
http://www.solgar.co.il/aviv/tipul.html* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)