אכילה כפייתית - כן למתוקים או לא ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה כפייתית - כן למתוקים או לא ?
    romi
    01/08/2012

אחרי 17 שנים של אכילה כפייתית אני מטפלת בעצמי ולומדת להקשיב לגוף, מתי הוא רעב ומתי הוא שבע. מה אני אוהבת לאכול ומה אני לא אוהבת לאכול. אין דיאטה ואין ספירת קלוריות.
    אני אוכלת מה שטעים לי נכון? אז הכנתי לי פסטה ברוטב עגבניות ונהניתי מכל ביס ואפילו השארתי בצלחת. אבל הבעיה שלי הייתה תמיד לטרוף מתוק בעיקר והמתוק הזה נתפס לי במוח כאוכל אסור, ועכשיו כשאין יותר דבר כזה אוכל אסור ומותר לי מהכל ברגע שאני אוכלת קצת שוקולד ומרגישה ששבעתי, אבל אני לא יכולה להפסיק.. מה זה אומר שאני צריכה לוותר על המתוקים? אבל אני רוצה לאכול הכל ומהכל רק במינונים.. בכל אופן להימנע או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אכילה כפייתית - כן למתוקים או לא ? - תגובה

מיכל לברטוב
    01/08/2012

היי,
    הייתי ממליצה במצב כזה לנסות להתחיל עם המתוקים שפחות קשה לך איתם. למשל אם קשה לך להפסיק עם שוקולד, אפשר לאכל גלידה, או משהו אחר שקל לך איתו יותר. דרך אחרת היא לקנות מנות בודדות כמו חטיף אחד ואז לא ממשיכים. כדאי שתקבלי ליווי של דיאטנית מהתחום בתהליך. בהצלחה, ונשמע שאת בדרך הנכונה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו