עזרה בבקשה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה..
    אנונימוס
    22/02/2008

אני בת 20 בקרוב. כל חיי הייתילא רזה במיוחד אל גם לא שמנה. מלבד היותי ביסודי וקצת אחריו אז נחשבתי ילדה שמנה. ומאז כל חיי הייתי מלאה לומר 55 56 קילו. בשנה האחרונה נכנסתי למירוץ אחר הגוף המושלם, הצבתי לי מטרה שסופסופ יהיה לי את הגוף שאני רוצה. גם התחלתי לעשות יותר ספורט וגם סוףסוף הגוף קיבל צורה והצדדים המפורסמים שלי החלו להיעלם. כרגע אני על 49. ובחודשים האחרונים התעסוקה במשקל החלה לגדול ולגדול ולמנוע ממני הרבה שגרות מסוימות בחיים.ואפילו הקאתי כמה פעמים. אז הבנתי שאני חולה. יש לי הפרעת אכילה. ולא משנה כמה יגידו את רזה תראי איך את נראית, תמיד בעיני יהיה לי את השומנים ואת הגוף במראה שאףאחד לא רואה. הגעתי לשגרה של כל השבוע שבה אני אוכלת קורנפלקס וסלט טחינה ואולי מעדן או תפוח בערב וזה עקב כך שאני עובדת בשתי עבודות אשר לא היה לי את הזמן לאכול וגם שהייתי בעבודה גם די מנעתי מעצמי לאכול.
    אבל שמגיע סופשבוע אני יכולה לאכול ארוחת ערב מלאה ומשביעה ואפילו אחר כך לקנח בשוקולדים עוגות ושאר דברים טובים. עכשיו אני יודעת שזה לא בריא אבל זה ככה נמשך כבר הרבה זמן ואני יודעת גם שהדיאטות יויו האלה לא בריאות. אני צריכה עזרה, מה לעשות? איך לעבור את ההפרעות אכילה האלה? שלא יהיה לי אכפצ כל שניה מה אני מכניסה לפה ולא לעלות במשקל..! יש לציין שני עושה ספורט כל יום. אם זה פעם הליכות פעם תרגילים פעם רכיבה על אופניים.. והאם שעה ספורט ביום משמרת את המשקל למרות שבסופש הזה חטאתי קצת.
    מתוסבכת ומחכה לתשובה. תודה רבה למשיב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה..

הוספת תגובה

• תשובה

זהר שגיא
    23/02/2008

את מתארת מצב שבו האכילה הפכה להיות בעייתית, אבל מה שמטריד יותר אלה המחשבות שיש לך על האוכל, על גופך, על הפחד מהשמנה וכו'. את לא צריכה להתמודד עם כל זה לבד. טיפול אצל דיאטנית יעזור לך לרכוש הרגלי אכילה נכונים ובריאים, ולהיות במשקל הגוף שהוא נכון עבורך. בהחלט אפשר גם לאכול כפי שצריך וגם לא להשמין. זה קורה כשאוכלים מסודר, בלי "פיצויים". במקביל- כדאי להיות גם בטיפול פסיכולוגי (אישי או קבוצתי) שעוזר להתמודד עם התהליך, ולהבין יותר טוב את הפחדים והקשיים.
    את הטיפול המשולב הזה ניתן לקבל במרפאות להפרעות אכילה ואף בחלק מקופות החולים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו