ילד בן 5 שלא אוכל כלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 שלא אוכל כלום
    מירי
    26/08/2012

יש לי ילד בן 5 שלא אוכל כלום פרט לביסקוויטים, חטיפים, שוקולד וגבינה מעושנת.
    אני ממש מיואשת מהתפריט אז בסוף השבוע בעלי ואני החלטנו שהוא חייב לאכול אוכל נורמלי אז לא נתנו לו לאכול מהתפריט הקבוע אמרנו לו שהוא חייב לאכול שניצל או אורז. הילד לא אכל כלום. הוא שותה רק מים ולא אוכל שום דבר
    מה עושים ואיך ממשיכים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 שלא אוכל כלום

הוספת תגובה

• ילד בן 5 שלא אוכל כלום - תגובה

עדי מילר
    26/08/2012

שלום

מדבריך נראה שילדך סובל מאכילה בררנית אך כמובן שיש לאבחן זאת אצל איש מקצוע.
    יש להבחין בין אכילה בררנית על רקע התנהגותי לבין אכילה סלקטיבית על רקע תחושתי. במרבית המקרים כאשר מדובר בבעיה תחושתית נראה כי מעבר לטעם קימת גם רתיעה ממרקמים מסוימים, טמפרטורת האוכל, הריח ואפילו הרעש הנלווים לאכילת המזון.
    אבחון הסיבות המובילות לאכילה סלקטיבית או בררנית חשובה מהבחינה הטיפולית. כול סיבה מגיבה לשיטת התערבות שונה ועל כן ראשית יש לאבחן את מקור הבעיה.
    לשאלתך איך ממשיכים... הכתובת המתאימה לבדיקה מעמיקה של הנושא הוא המכון להתפתחות הילד.
    מידע לגבי הפניה למכונים אלו ניתן למצוא באתר האינטרנט של משרד הבריאות או בקופות החולים.
    חשוב לי לציין שטיפול מתאים אכן עשוי לפתור את הבעיה או לכול הפחות למתן את הבררנות באכילה.
    אל ייאוש וכמובן בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו