ילד בן 6 עם הפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 עם הפרעת אכילה
    אמא אוהבת
    31/08/2012

היי, יש לי ילד מקסים בן 6 קטן פיזית מבני גילו ובררן מאוד באוכל. התפריט "המגוון" שלו כולל פיתה עם חומוס או קוטג', אורז, מילקי ועוגיות. בצהרון למשל הוא אוכל לחם עם מלח ובחודשים האחרונים גם פיתח אנטי מיוחד לביצים, בשר, עוף וטונה שפעם אכל וזאת בטענה שהוא לא אוכל חיות. כל מזון שמוגש הוא מריח ושואל אם עשוי מבשר. מסרב לאכול ביצים כי "יכלו להיות אפרוח אם לא היו הורגים אותם". הוא שוקל 16 ק"ג, פחות מבני בן ה 4.5, שנראה ממוצע לגילו.
    לא יודעת אם לנסות לדחוף אותו לאכול כי הוא נהיה יותר אנטי או להרפות (אבל גם אז הוא לא אוכל). תופעה נוספת שחוזרת על עצמה לאחרונה שמספיק שיאכל 1/4 פיתה הוא נהיה עייף מאוד וצריך לנוח כי הוא "מתפוצץ"... אני מקפידה לתת לו ברזל בנפרד. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 עם הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 עם הפרעת אכילה - תגובה

עדי מילר
    05/09/2012

שלום

מדבריך נראה שבנך סובל מאכילה בררנית אך כמובן שיש לאבחן זאת אצל איש מקצוע.
    חשוב להבחין בין אכילה בררנית על רקע התנהגותי לבין אכילה סלקטיבית על רקע תחושתי. במרבית המקרים כאשר מדובר בבעיה תחושתית נראה כי מעבר לטעם קימת גם רתיעה ממרקמים מסוימים, טמפרטורת האוכל, הריח ואפילו הרעש הנלווים לאכילת המזון.
    אבחון הסיבות המובילות לאכילה סלקטיבית או בררנית חשובה מהבחינה הטיפולית. כול סיבה מגיבה לשיטת התערבות שונה ועל כן ראשית יש לאבחן את מקור הבעיה.
    לשאלתך איך ממשיכים... הכתובת המתאימה לבדיקה מעמיקה של הנושא הוא המכון להתפתחות הילד.
    מידע לגבי הפניה למכונים אלו ניתן למצוא באתר האינטרנט של משרד הבריאות או בקופות החולים.
    חשוב לי לציין שטיפול מתאים אכן עשוי לפתור את הבעיה או לכול הפחות למתן את הבררנות באכילה.
    לשאלתך, איני ממליצה ל"דחוף" אוכל בכוח כיוון שפעמים רבות זה רק מקצין את הבררנות ובכלל את האנטי לאכילה.

אל ייאוש וכמובן בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו