מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינפוזיות מזוןרעות18/09/2012
שלום
אחותי מאוד רזה וממשיכה לרדת במישקל
דיברנו איתה (אני וכל המשפחה הקרובה) על עליה במשקל אך לטענתה היא לא מסוגלת.
אמרנו לה שתלך לטיפול אבל היא מסרבת.
רציתי לדעת אם יש אפשרות שתקבל מזון דרך אינפוזיה
הייתה לנו שיחה בעניין ונראה שהיא לא מסרבת
אני יודעת שזה לא פיתרון אך לפחות כמשהו זמני כי לבנתיים היא מאבדת את זה ולא שמה לב
אני ממש דואגת לבריאותה.
אני אודה לתשובה
תודה רבה ושנה נהדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפוזיות מזון - תגובה
לירן רוגב19/09/2012קבלת מזון דרך אינפוזיה היא פתרון קיצוני וניתן באחד משני מצבים - או למי שמאושפזת במחלקה להפרעות אכילה או מחלקה פסיכיאטרית ולא מצליחה להתמודד בדרך אחרת עם האכילה, או למי שמגיעה למיון באפיסת כוחות ומקבלת אינפוזיה באופן נקודתי לפני שמקבלים החלטות טיפוליות להמשך. עצם העובדה שהיא מוכנה לקבל מזון דרך אינפוזיה מעידה על זה שיש בעיה - אבל גם על מידה מסוימת של מודעות לבעיה ונכונות לנסות ולמצוא פתרונות. מכאן צריך להמשיך דיאלוג, חשוב שהמשפחה תתמוך ותציע עזרה לעשות צעדים בכיוון הטיפולי, ולא להיבהל גם אם התגובה הראשונית היא סירוב או התנגדות. צעד ראשוני יכול להיות פגישה עם רופא משפחה או עם דיאטנית. ניתן אפילו לומר שלפני שאפשר לקבל אינפוזיה צריך לגשת ולהתייעץ עם רופא משפחה, ולנסות לאט לאט להרחיב את הדיאלוג לגבי הבעיה והפתרונות האפשריים. לא הייתי ממליץ לדבר על עלייה במשקל, אלא על כך שכל המשפחה מודאגת מהעובדה שיש בעיה ניכרת לעין, ולכולם ברור שצריך לעשות משהו עם זה, ועכשיו רק צריך לבחור מה עושים, לברר לגבי האפשרויות הטיפוליות הקיימות ולבחור אחת מהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינפוזיות מזון - תגובה
עדי מילר19/09/2012רעות שלום
את ומשפחתך דואגים למצבה הבריאותי של אחותך ונשמע מדבריך שבצדק.
באמצעות אינפוזיה ניתן לתת עירוי נוזלים בלבד ועל כן זה אינו מחליף הזנה, יש אופציה של הזנה באמצעות זונדה (צינור המוכנס ישירות לקיבה בדרך כלל דרך האף) אך פרוצדורה זו מצריכה אשפוז, לכן במידה וזו האופציה היחידה בה אחותך מוכנה לאכול יש לגשת לרופא המשפחה ולבקש הפנייה למיון...
באופן כלל עלי לציין שהזנה מסוג זה אינה מהווה פתרון ארוך טווח (בטח שלא עירוי נוזלים באמצעות אינפוזיה) ולכן חשוב שאחותך תקבל טיפול כוללני בהפרעות אכילה הכולל טיפול תזונתי, רגשי ובמידת הצורך גם תרופתי. פעמים רבות אין נכונות להגיע לטיפול מהחשש שתצטרך להתחיל לאכול, לעשות שינויים וכו' ולכן בשלב הראשון רק צריך לסייע לה להסכים לראות איש מקצוע מהתחום מבלי להתחייב לכלום, ההמשך כבר יגיע במהלך הטיפול...
בהצלחה רבה ושנה טובה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)