מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שורדת את הטיפשות של עצמיעוד אחת01/10/2012
היי.
אני פונה לכאן אחרי טיפולים פסיכולוגים שאי אפשר למנות אותם בשתי הידיים. אני מנסה לדבר על הבעיה שלי עם פסיכולוגיים אבל לא מצליחה לחשוף בפניהם את האמת ובכך הפסקתי את הטיפולים הלא רלוונטים. אני בת 23,גרה לבד מגיל 17,רזיתי 45 קילו -כשאת העשרים וחמישה האחרונים הורדתי בתוך 4 חודשים. היום אני שוקלת 59,שואפת להגיע ל54,אחרי ששאפתי להגיע ל65 וזה לא הספיק לי. אני מודעת לחומרתם של מצבים כאלו אחרי שהצלתי כל אחת מחברותיי השרוכיות מבולמיה ואנורקסיה,איך שהו חשבתי שאני (השמנה בחבורה) פוסחת על פני הבעיה והנה אני מוצאת עצמי בתוכה. לא יותר מכולן. אני לא מקיאה,אבל כן לא אוכלת. כל שלוש דקות (באמת) מסתכלת בראי,ואם העזתי וחטאתי לאכול תמר קטן,אני מתייסרת על זה ונשבעת לעצמי שלא אגע באוכל עד הלילה. בדרך כלל שאני מתחילה להיות רעבה,אני נכנסת לחדר ולמיטה ומחריכה את עצמי לישון,להעביר עוד כמה שעות ללא אכול.
אני לא בטוחה מה אני באה לשאול,אולי רק להגיד במן בקשה לעזרה שאני לא בטוחה שיכולה להגיע מהמסך הדבילי שלפניי,אם כי קראתי כאן מספר שאלות ותגובות ונראה שלא זז הרבה,אבל לפחות משהו קורה.
חשוב לי לציין שאני לבד,ז"א אין לי חברים שיכולים לעזור או להיות סביבי במצבים של חוסר יכולת לקום מהמיטה או יותר נכון חוסר רצון. וגם לא הורים.. האם יש דרך בכל זאת לטפל בדבר הזה? בעצמי? ללא עזרה או הצטרכות לפגוש אנשים?
מוזרה לי הפנייה שלי. אבל תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לך
ליאת02/10/2012תראי אני בתהליך שיקום והדבר המרכזי שהבנתי הוא כמה הפרעת האכילה מבודדת אותי מהעולם. אני מעדיפה להיות "איתה" מאשר עם כל אחד אחרים - חברים, משפחה... התחושה של יום שבו עמדתי ביעד הקלוריות שלי שווה לי הכל. זו הקללה. בסוף תמצאי את עצמך ללא חברים, לא מתפקדת בעבודה וכו וכו כפי שקרה לי. אני מציעה לך לפנות לדיאטנית מומחית להפרעות אכילה כשלב ראשון כי למרות מה שאולי נדמה לך, לבד לא תוכלי לפתור את זה. הפרעת האכילה מתגברת ככל שאת יותר בודדה במערכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)