קונפליקט עם אוכל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונפליקט עם אוכל
    אני
    23/10/2012

אני כבר שנה וחצי סובלת מבעיות אשיות עם אוכל, המשקל שלי נקרא תקין (מטר 63 שוקלת 49) אבל יש לי הרבה קונפליקטים עם אוכל. אני זוכרת כל דבר שאני אוכלת ומחשבת קלוריות כל היום. לפעמים אני פשוט בדיכאון למשך יומיים ופשוט בוכה בחי הפסקה. כל היום אצלי הוא סביב אוכל. בנוסף גם החברות שלי כל הזמן מתעסקות בזה.. אמא שלי יודעת שהמערכת יחסים שלי עם אוכל לא משהו בשלב זה אל היא לא יודעת שזה הגיע למצב שאני שוקלת אץ עצמי אחרי כל פעם בשירותים כדי לראות כמה ירדתי.. אני לא יודעת אם ללכת למכון להפרעות אכילה כדי שיעזרו לי כי זה לא שאני רזה חולנית.. אני צריכה עזרה!..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונפליקט עם אוכל

הוספת תגובה

• קונפליקט עם אוכל - תגובה

מיכל לברטוב
    25/10/2012

טוב שאת פונה. משקלך נמוך, אך מהמצב בו את נמצאת תתקשי לראות זאת. בכל מקרה, את מתארת הפרעת אכילה. פני לאמך ולכו למרפאה להפרעות אכילה דרך רופא המשפחה. במרפאות כאלה יש אנשים בתת משקל, במשקל תקין ובעודף משקל. זהו קריטריון בודד, כשיש קריטריונים אחרים כמו העיסוק באוכל ובדימוי הגוף שחשובים הרבה יותר. את זקוקה לעזרה, אל תוותרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונפליקט עם אוכל - תגובה

לירן רוגב
    25/10/2012

מהתיאור שלך נשמע שמתפתחת חשיבה טורדנית סביב אוכל ומשקל (כלומר, מחשבות שחודרות לראש ולא מרפות סביב הנושא, ומתחילות "להשתלט"), ושזה מתחיל לקבל יותר ויותר ביטויים התנהגותיים (כמו לרוץ להישקל פעמים רבות וכו'), ומשפיע לרעה על מצב הרוח. אלו בפני עצמן סיבות מספיק טובות כדי לפנות לעזרה וטיפול, ולכך מתווסף החשש שללא טיפול מצב זה עלול להחריף ולהחמיר.
    לגבי הכתובת המתאימה: בכל קופות החולים כיום קיימים צוותים שתחום המומחיות שלהם הוא הפרעות אכילה. כדאי להתייעץ עם רופאת המשפחה ולבקש הפנייה לראיון אצל אנשי המקצוע מצוותים אלו. לפי הסימפטומים שאת מתארת, את בהחלט מתאימה לטיפול מסוג זה. במידה ואינך מעוניינת בטיפול דרך הקופה, ניתן לפנות גם למטפלים או למכונים פרטיים. אל לך לחשוב שאת "לא מספיק חולה" כדי לקבל טיפול - מחשבות מסוג זה עלולות רק להוביל להחמרה והתדרדרות של המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו