הפרעה בסימן שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה בסימן שאלה
    אנונימית
    10/11/2012

שלום ,
    גובהי נישא ל 1.56 , אני שוקלת 44.9 וגילי 16 הוא הייתי מאובחנת כחולת אנורקסיה נרבוזה
    במרפאה להפרעות אכילה . לאחר שנה קשה בה הייתי מטופלת וכמעט נזרקתי לאשפוז אימי ואני החלטנו לסיים את הטיפול , הן הפסיכולוגי והן המרפאתי .
    כיון , לאחר מספר חודשים שאינני נמצאת בטיפול עליתי כחמש קילו במשקל
    ואני פחות סופרת קלוריות . למרות זאת יש לי רגשות אשם וחרטה לאחר כל ארוחה מה שלא היה בעבר ברמה כזאת ואני מרגישה כ''כ שמנה ומגעילה .
    הגעתי למסקנה שכאשר סיימתי את הטיפול , עליתי במשקל ( לא בזמן הטיפול אלה לאחר סיומו ) די הרבה והרגשות הרעות שלי כלפי עצמי גברו והתעצמו .
    ראוי לציין שאני מתביישת לאכול מול אחרים ולקח לי שנת לימודים שלמה כדי להתחיל לאכול ארוחת עשר בבית ספר ונכון לעכשיו אני אוכלת לחמנייה עם שוקולד שזה מבחינתי מחליף את ארוחת הבוקר . אני עדיין מתחשבנת בארוחות ולפעמים מחליטה לא לאכול ארוחה אחת כי אכלתי אחרת .
    אני לא מבינה מה אני עוברת ואשמח למשהו שייתן לי עצות ויסביר לי יותר טוב את המצב בו אני נמצאת .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה בסימן שאלה

הוספת תגובה

תמונה

• הפרעה בסימן שאלה - תגובה

לירן רוגב
    10/11/2012

אנורקסיה היא הפרעה שמאובחנת ומאופיינת על פי מספר קריטריונים, הכוללים מעבר למשקל הגוף הנמוך גם את החששות העזים מעליה במשקל, את העיוות והתפיסה השלילית סביב דימוי הגוף, ואת הטורדנות המחשבתית סביב נושאים הקשורים לאוכל ולמשקל.
    גם כאשר עולים במשקל, חשוב להבין שההפרעה לא נעלמת בן לילה ושההתמודדות עמה נמשכת. מהתיאור שלך נשמע שלאחר סיום הטיפול הצלחת להתמודד עם העליה במשקל (אם כי משקלך עדיין נמוך ויתכן שתתדרש עליה נוספת בעתיד, אך זה משהו שניתן לדעת רק בטיפול תזונתי) ועם ספירת הקלוריות, אבל את עדיין מתמודדת עם הטורדנות, התפיסה השלילית שלך את עצמך, הקושי לאכול מול אחרים והתחושות הרעות שלך באופן כללי.

מניסיוני, אלו דברים שחשוב להתמודד עמם בתוך טיפול. אני מבין מדברייך שההתנסות שלך עם טיפול בעבר לא הייתה יעילה כפי שקיווית וחבל שכך, אבל כן קיימים סוגים יעילים של טיפולים ומטפלים לבעיות מהסוג הזה (לפעמים אפילו התנסויות שנראות כלא יעילות מתגלות במרחק הזמן ככאלו שעשו משהו בשבילנו), ובכל מקרה מקווה שאת לא פוסלת את האפשרויות האלו על הסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו