מידע רפואי
פורומים
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- ביטוח לאומי
- שרירנים ברחם - מיומה
- נכים, שיקום נכים - תמיכה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- בניית ציפורניים
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- פסיכולוגיה ילדים
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- הפרעות שינה ועייפות
- פגים
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פיברומיאלגיה
- יובש בעיניים, יש לך עיניים יבשות?
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרךד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- מהפרעה להפרעהמרים30/11/2012
שלום אני עוד מעט בת 24. לפני כמה חודשים אני השתחררתי מאשפוז בגדר אנורקסיה קשה. היום אני נלחמת על המשקל ונראה כי אני מצליחה פחות או יותר.
לפני איזה חודש התחלתי שוב להרגיש את החוסר שליטה בחיים ולכן אימצתי לעצמי הרגלים חדשים. אני לא נוגעת באוכל לא בריא. כל האוכל שאני אוכלת הוא אורגני, הוכן על ידי, בלי חומרים משמרים, צבעי מאכל וסוכר, הכל חייב להיות שטוף באובססיביות. אני לא אוכלת בחוץ וגם לא אוכלת אוכל שאני לא הכנתי.
האובססיביות הזאת דיי מפריע לי בחיים בעיקר כי אני סטודנטית. יש למישהו ניסיון עם האובססיות האלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהפרעה להפרעה
מרים30/11/2012מוכר לי מאוד מה שאת מתארת פה. בעצם את צודקת זו כן הפרעת אכילה כמו אנורקסיה. קוראים לה אורתורקסיה. ההפרעה לא מאוד שכיחה אך כן נכללת בהפרעות אכילה. פחד לאכול מאכלים "לא בריאים" ואוכל שאת לא הכנת. הכל נכלל בהפרעת אכילה הזו.
אני גם הובחנתי כאורתורקסית לפני כמה שנים. מעולם לא קיבלתי טיפול לזה. אני לא כלכך יודעת גם מה הטיפול הנכון. אשמח לדבר איתך (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורתורקסיה
אמא02/12/2012האם את עדיין עם האובססיה למזונות בריאות או שהצלחת להחלים לבד עם הזמן? האם זה מחמיר עם הזמן או לאט לאט לומדים לאכול כרגיל?
אשמח לשמוע ממך..
תןדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למרים
אמא02/12/2012הי מרים,
במקרה אני מכירה את האובססיה הזו משום שגם בתי לוקה בה. ההפרעה נקראת "אורתורקסיה" שזו למעשה אובססיה למזון בריאות - את יכולה לקרוא על כך בויקיפדיה. למעשה, אותו קול של האנורקסיה הוחלף בקול אחר ולאט לאט היצע המזונות שניתן לאכול הולך ומצטמצם.. זו בעיה שמונעת מאלה הלוקים בה לאכול באופן חופשי ומשוחרר. אצל בתי, היא נדרשת להגיע שוב לאישפוז בכדי ל"שבור" את ההרגלים הללו - זה אינו תהליך פשוט או קל אולם בהחלט אפשרי. זה למעשה מנגנון שמירה שמורה לך מה צריך לעשות ואיך צריך לאכול. בסופו של דבר, כפי שהוסבר לי על ידי הדיאטניות, האובססיה הזו למזון בריא אינה בריאה משום שגם ישנה ירידה במשקל, גם אין חופש בראש וגם ישנה בעיה של ספיגה וכד' לטווח הרחוק.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהפרעה להפרעה - תגובה
לירן רוגב03/12/2012התשובה שקיבלת בתגובה הקודמת אכן מדויקת - הכפייתיות של האנורקסיה יכולה להופיע גם בצורה הזו, של היצמדות לכללים נוקשים מסוג מעט שונה, וזו אותה גברת בשינוי אדרת. מה שכן, נשמע שאת עושה מאמצים להיאבק ולהתגבר על האובססיביות הזו, ושאולי השינויים האלו הם גם חלק מהמאמצים האלו להצליח לחיות חיים בריאים ואיכותיים יותר. מה שמומלץ לעשות זה למצוא לעצמך ליווי טיפולי מתאים. אנחנו יודעים כיום ששחרור מאשפוז הוא תקופה רגישה, ושהועבר מהמסגרת האינטנסיבית והליווי הצמוד של אשפוז לשום מסגרת טיפולית עלול להיות חד מדי. לכן מומלץ לעשות את התהליך בהדרגה: למצוא טיפול במינון מתאים, וככל שתתחזקי להפחיתו על פי הצורך. הרבה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?