מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילהאנונימית21/12/2012
לפני כשנה וחצי עשיתי דיאטה מבוקרת והורדתי כ20 קילוגרם. אני שומרת על המשקל ומצליחה לאזן במשך השבוע את התזונה שלי בצורה מבוקרת ובריאה. הבעיה היא בסופי שבוע... אני מוצאת את עצמי בהתקפי אכילה לא מבוקרים כאילו משלימה את כל החסכים מכל השבוע ומוצאת את עצמי מקיאה פעמיים שלוש במהלך סוף השבוע מעודף אכילה. האם עלולים להיות נזקים משתיים -שלוש הקאת בשבוע? ובנוסף היכן אפשר למצוא קבוצה, מקום להתייעץ , לשתף באזור המרכז.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה - תגובה
לירן רוגב24/12/2012מילת המפתח היא ״חסכים״. אם את מוצאת את עצמך מבלמסת ומקיאה בסוף השבוע, אין ספק שמשהו בהתנהלות היומיומית משאיר אותך במצב של חסך ושל צרכים שלא מקבלים מענה. עכשיו, השאלה לטעמי היא לא רק האם שתיים שלוש הקאות בשבוע מזיקות (הן כן, ואגב ההגדרה של בולימיה ״דורשת״ שתי הקאות בשבוע), אלא האם סגנון החיים הזה מתאים לך? האם זו הדרך בה את רוצה להשלים את החסכים שלך ולבלות את סופי השבוע (וגם את אמצע השבוע,כי ברור הרי שהבעיה לא מתחילה בשישי ונגמרת במוצש)?
אני מבין שעשית דיאטה מבוקרת וכנראה הגעת להישגים יפים, אבל ככל הנראה צריך איזו התכווננות קטנה נוספת כדי שעכשיו תוכלי להמשיך לעבוד על האכילה כדרך וסגנון חיים, ואת זה אני ממליץ לעשות לא בקבוצה אלא אצל דיאטנית, רצוי מתחום הפרעות אכילה (כי אלו הדיאטניות שמתמחות בדיוק בכך - באכילה לא כדיאטה נקודתית אלא כדרך חיים). חוץ מזה ייתכן שטיפול פסיכולוגי יכול גם לעזור ולחזק, במיוחד אם מתחת לחסכים שאת מתארת מסתתרים גם חסכים וצרכים אחרים, עמוקים יותר, שנשארים גם הם ללא מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)