הפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה
    אנונימית
    21/12/2012

לפני כשנה וחצי עשיתי דיאטה מבוקרת והורדתי כ20 קילוגרם. אני שומרת על המשקל ומצליחה לאזן במשך השבוע את התזונה שלי בצורה מבוקרת ובריאה. הבעיה היא בסופי שבוע... אני מוצאת את עצמי בהתקפי אכילה לא מבוקרים כאילו משלימה את כל החסכים מכל השבוע ומוצאת את עצמי מקיאה פעמיים שלוש במהלך סוף השבוע מעודף אכילה. האם עלולים להיות נזקים משתיים -שלוש הקאת בשבוע? ובנוסף היכן אפשר למצוא קבוצה, מקום להתייעץ , לשתף באזור המרכז.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה - תגובה

לירן רוגב
    24/12/2012

מילת המפתח היא ״חסכים״. אם את מוצאת את עצמך מבלמסת ומקיאה בסוף השבוע, אין ספק שמשהו בהתנהלות היומיומית משאיר אותך במצב של חסך ושל צרכים שלא מקבלים מענה. עכשיו, השאלה לטעמי היא לא רק האם שתיים שלוש הקאות בשבוע מזיקות (הן כן, ואגב ההגדרה של בולימיה ״דורשת״ שתי הקאות בשבוע), אלא האם סגנון החיים הזה מתאים לך? האם זו הדרך בה את רוצה להשלים את החסכים שלך ולבלות את סופי השבוע (וגם את אמצע השבוע,כי ברור הרי שהבעיה לא מתחילה בשישי ונגמרת במוצש)?
    אני מבין שעשית דיאטה מבוקרת וכנראה הגעת להישגים יפים, אבל ככל הנראה צריך איזו התכווננות קטנה נוספת כדי שעכשיו תוכלי להמשיך לעבוד על האכילה כדרך וסגנון חיים, ואת זה אני ממליץ לעשות לא בקבוצה אלא אצל דיאטנית, רצוי מתחום הפרעות אכילה (כי אלו הדיאטניות שמתמחות בדיוק בכך - באכילה לא כדיאטה נקודתית אלא כדרך חיים). חוץ מזה ייתכן שטיפול פסיכולוגי יכול גם לעזור ולחזק, במיוחד אם מתחת לחסכים שאת מתארת מסתתרים גם חסכים וצרכים אחרים, עמוקים יותר, שנשארים גם הם ללא מענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו