שאלה שהועברה מפורום תמיכה נפשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה שהועברה מפורום תמיכה נפשית
    מערכת BeOK
    16/05/2007

אני בת 19 וחצי . הבעיה היא שהשמנתי מאוד בשנים האחרונות..ולא הייתי ככה אפ פעם הייתי צריכה להוריד קצת (5 קילו) וזה הפך לדיאטות יו יו וכרגע צריכה לרדת 25 -30 קילו..ואני מתוסכלת ונכנסת לדיכאונות.. כלפי חוצ אפ אחד לא רואה את זה.. וההורים שלי תומכים ומנסים לעזור ואני תמיד נישברת.. יש לי חבר..שאוהב אותי ממש ..וגם כשההיתי פחות וגם יותר ולא מעודד אותי לרזות הוא מקבל איך שאני יראה אבל גם הוא סובל מהדיכאונות שלי.. הוא בחור קצת מלא.. אחרי דיאטה רצינית.. ומכיר תהרגשה.. אני לא יודעת מה לעשות אפילו היה תקופה של חודש שלקחתי כדורי הרזיה ...שאחכ כבר לא רציתי ושוב מוצאת תצמי תקועה.. וכל פעם שקונה בגדים נכנסת שוב לתיסכול.. וגם בצבא.. היחס כלפי.. מאנשים לפעמים שונה.. אני בחורה יפה ומטופחת.. רק הבטן מורידב לי את כל הביטחון העצמי.. ללכת לדיאטנית אני כבר ניסיתי בהתחלה.. וניסיתי דיאטות כסאח.. הכל פשוט הכל ואני מוצאת את עצמי מתוסכלת כל פעם מחדש ...:( ופשוט יושבת ובוכה על עצמי שככה אני הורסת לעצמי תחיים.. מה לעשות אם עצמי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ל

קרן עמית
    16/05/2007

שלום לך. לא סיפרת מה קרה אצל הדיאטנית, מדוע הפסקת? כפי שנוכחת דיאטות "בזק" למיניהן רק מאריכות את התהליך , ומביאות לתוצאה הפוכה. הן מורידות את המטבוליזם ("שריפת" קלוריות) ומשמינם בחזרה ויותר. הדרך הנכונה היא ללכת לדיאטנית קלינית, גם בצבא לדעתי אפשר לבקש, ואם במסגרת הצבאית קשה לך תעשי זאת לאחר שחרור. אופציה אחרת הן קבוצות הרזיה שנותנות גם תמיכה- יש בבתי חולים , בקופות חולים ובמרפאות שונות. בנוסף, הייתי מייעצת לך גם ללכת לטיפול פסיכטלוגי, ולסות להבין את הקשר בין האוכל לדיכאון , ואת תפקידו הנפשי של האוכל בחייך . קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו