האם יש לי הפרעת אכילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי הפרעת אכילה?
    שירי
    30/12/2012

שלום,
    אני בת 28 (גובה 1.60) שוקלת 50 קילו.
    לפני חודשיים בערך התחלתי דיאטה עקב עלייה של 10 קילו במשקל (הייתי בדיכאון אחרי פרידה מחבר) כרגע ירדתי 5 קילו..במשך התקופה שעליתי במשקל היו לי התקפי רעב ודחיסת אוכל יותר ממה שאני יכולה להכיל..
    מאז שהתחלתי את הדיאטה היה בסדר ולא סבלתי מהבולמוסים..לפני שבוע היה לי בולמוס אכלתי ודחסתי הרבה ממה שאני רגילה לאכול (ולאו דוקא הרגשתי רעבה באמת) ואח"כ לא הרגשתי טוב, הרגשתי מלאה ותחושת כבדות בבטן ורצון להקיא התחושה הזו נשארה יום למחרת מלווה בדכדוך שדחסתי הרבה אוכל וזה יהרוס את הדיאטה..חזרתי לדיאטה במשך השבוע וזה קרה לי שוב אתמול..
    האם יש לי הפרעת אכילה? מה אני יכולה לעשות כדי לא להגיע שוב למצב הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי הפרעת אכילה?

הוספת תגובה

• האם יש לי הפרעת אכילה? - תגובה

לירן רוגב
    31/12/2012

יש יותר מדי ״נעלמים״ בשאלה שלך בכדי שניתן יהיה לקבוע אם זו הפרעת אכילה , ובכל מקרה אבחנות באינטרנט הן לא עניין רציני. מה שכן, בולמוסים מהסוג שאת מתארת הם לא משהו שאת צריכה לקבל כחלק משגרת החיים שלך, וחשוב להבין מה עומד בבסיסם: האם זה פיצוי על חסך גופני כי הדיאטה מצומצמת מדי? האם האוכל הופך לאמצעי התמודדות עם קשיים רגשיים (כמו העצב מהפרידה)? מתי זה קורה ואיך ניתן למנוע?
    את השאלות האלו כדאי לשאול יחד עם איש מקצוע. מה שאני ממליץ זה בשלב זה לפנות לדיאטנית, ולהתחיל לשאול איתה את השאלות האלו. הרבה אנשים חושבים שמה שדיאטנית עושה זה לתת תפריט ולנזוף כשלא עומדים בו, אבל זה לא נכון וזו לא הכוונה. אני מדבר על דיאטנית שקרובה לתחום הפרעות האכילה, ותוכל לעזור לך לאזן ולווסת את האכילה בהתאם לצרכים שלך. בנוסף אני מאד ממליץ ללוות את התהליך בטיפול פסיכולוגי, כי אם קשים רגשיים מקבלים ביטוי דרך האכילה והגוף שווה לעשות עבודה שתאפשר להתמודד איתם גם בדרכים שונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו