מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אשפוז הוא האלטרנטיבה היחידה?יסמין30/12/2012
שלום.
ביתי סובלת מאנורקסיה שהולכת ומחריפה מזה כמה חודשים. לפני כחודש התחלנו טיפול במחלקה להפרעות אכילה בבי"ח. הם אומרים בימים האחרונים שהיא צריכה להתאשפז כי לא מצליחים לעלות במשקל. אני מאוד מודאגת מצעד כזה כי היא רק בת 11 ואני מפחדת שתיחשף בבת אחת למקרים מאוד קשים מסביבה. אני קוראת בפורומים השונים מה עובר על הנערות שמתמודדות עם אנורקסיה והלב נקרע מהסיפורים והחוויות הקשות. האם זה לא עלול להיות קשה מידי , אפילו מזעזע עבור ילדה צעירה שעוד לא יצאה אף פעם מהבית?
האם אין אלטרנטיבה של אישפוז בית , או לפחות אישפוז יום? האם במחלקת אישפוז יש הפרדה לפי גיל, לפי חומרת המקרה וכו'?
אשמח לתשובה בהקדם עקב דחיפות המצב.
בתודה,
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אשפוז הוא האלטרנטיבה היחידה? - תגובה
לירן רוגב31/12/2012תמיד יש אלטרנטיבות, השאלה היא רק אם הן יעילות. כשמדובר בנערות עם הפרעות אכילה שלא מוכנות לשתף פעולה בשום דרך אחרת, אשפוז הוא לפעמים הדרך היחידה לעצור התדרדרות ולייצר עלייה משקלית. זו אינה חוויה נעימה, אך גם אשפוז בבית חולים בשל בעיה רפואית אינה חוויה נעימה ואם צריך עושים זאת פשוט כי האלטרנטיבה מסוכנת יותר. השאלה היא האם בתך מסוגלת לשתף פעולה אם סוג אחר של טיפול, והאם עד כה נעשו ניסיונות כאלו שלא צלחו.
בכל אופן אני ממליץ להעלות את הדילמות החשובות האלו בפני הצוות המטפל ולשמוע ממנו את שיקוליו והמלצותיו. כך תוכלי גם לברר בדיוק באילו תנאים נעשה האשפוז, עם אילו גילאים (לרוב ההפרדה היא בין נערות מתחת לגיל 18 ומעל), מה הטיפולים שיינתנו וכל שאלה אחרת שתעלה בדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות אשפוז לבולימיה
חניתה28/10/2013האם יש עוד מסגרות אשפוז לבולימיות פרט לתל השומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליסמין
אמא31/12/2012היי יסמין,
אז בתור אמא לאנורקסית שאושפזה בתל השומר במחלקת הילדים אני רוצה לומר לך שהגיל של הבנות שמאושפזות שם נע בין 9.5-19 והרוב הן בנות 10-12. בתי במקרה היתה בין הבוגרות. יש מקרים קשים, אין ספק בכך אולם ראשית הצוות מדהים ונותן לילדה את האפשרות להתאקלם בשבוע הראשון כך שאת או מישהו אחר מהמשפחה יכול לשהות איתה במהלך כל השבוע - דרך אגב, זו חובה לילדות צעירות יותר.
שנית, את צריכה להבין שהילדה כרגע צריכה מסגרת ופיקוח משום שכנראה אין דרך אחרת. כשבתי היתה מאושפזת שם היו שתי ילדות בנות 11 ששוחררו איתה והיום הן פשוט פורחות ומאושרות.. הצוות שם מאד מכיל ומבין, אולם יש כללים ומסגרת שהיא חייבת לעמוד בהן וטוב שכך. הטיפול הנפשי שם הוא מאסיבי, ויש גם כיתות לימוד כך שהן לא מפסידות את הלימודים.
אני מאד מזדהה עם החששות שלך, כפי שהיו לי, אולם אני היום מברכת על האישפוז שם, משום שאם היה משהו אחד שעזר לבתי, זה האישפוז במחלקת הפרעות אכילה.
מקווה ומאחלת לכם המון הצלחה ובריאות.. ואם תרצי, תמיד תוכלי לשוחח איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהפרעות אכילה
מכון CBT01/01/2013בוקר טוב,
מכיוון שהפרעות אכילה הן הפרעות מסכנות חיים, חשוב לטפל בהן ברגע שמזהים את הבעיה. בעבר, נהוג היה להגיע לטיפול פסיכואנליטי משפחתי לפתירת הפרעת האכילה שאובחנה. בשנים האחרונות, הפסיכואנליזה אבדה את קרנה, וכיום מושם דגש רב על טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אשר הוכח כמועיל במיוחד לטיפול בהפרעות אכילה בשיעורים של למעלה מ-65%.
מכיוון שקיים קשר הדוק בין הפרעת אכילה מסוג בולימיה לדכאון, טיפול בה באמצעות תרופות נוגדות דכאון כגון פרוזאק, הפך מקובל, והוא מסייע בשיעור של כ-60%. הטיפול אינו יעיל במיוחד עבור אנורקסיה, ובאופן כללי ההמלצה היא לשלבו עם טיפול CBT, בכדי להקטין את הסיכוי לנסיגה בחזרה אל ההפרעה.
מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?