עזרה לקראת גיוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לקראת גיוס
    n/a
    03/01/2013

ללירן רוגב שלום.
    קראתי מאמר שכתבת באינטרנט- “הפרעות אכילה במהלך השירות הצבאי” ובעקבותיו הגעתי לפורום. התחברתי מאוד לצורת ההתבטאות שלך ולתיאורים שנתת ורציתי לבקש ממך עזרה.
    אני תלמידת י”ב, מלש”בית. אני סובלת קרוב ל 4 שנים מהפרעת אכילה אשר,כפי שאתה בטח יודע, הופיע בשלבים שונים והתבטא בצורות שונות. לפני כחצי שנה התאשפזתי בבית החולים (אובחנתי בa.n), והייתי מטופלת במחלקה להפרעות אכילה במשך 4-5 חודשים (אשפוז מלא). כעת השתחררתי והנני ממשיכה בטיפול דיאטני ופסיכולוגי. עלי להודות כי אינני מרגישה עדיין יציבה לגמרי ושאני חווה עליות ומורדות, אך המצב הולך ומשתפר. בזמן הצו הראשון לא הייתי ערה לחומרת מצבי ולא דיווחתי דבר. קיבלתי פרופיל 67 על תת משקל. לאחר מכן ירדתי עוד במשקל ואושפזתי.
    מאז אני ממשיכה בתהליכי מיון ומוצאת את עצמי “מבליגה” על הנושא ונמנעת מלהזכיר אותו. כפי שציינת דבר זה הוא נגד את החוק, עלול לפגוע בי ובנוסף השקרים נורא מפריעים לי מבחינה מוסרית. מצד שני אני באמת לא מהמתגייסים שמחפשים פטורים והנחות ויש לי רצון עז להתגייס ולתרום. כמו כן ברצוני לשרת בתפקיד המשקף את יכולותי ושאוכל להפיק ממנו את המירב. אני באמת חושבת שאוכל לשרת מבלי שהדבר יפגע לי בתפקוד ואני מוכנה לעשות הכל כדי שמטעם הצבא אהיה כשירה לשירות. זאת כמובן מעבר לרצוני האישי לקבל את חיי בחזרה ולהבריא. שאלתי מספר אנשים על התהליך מול הצבא והתשובות שקיבלתי לא היו ברורות או שלא ידעו. אני נורא חוששת שהצבא בעצמו יהיה ער לזה ושאני עלולה להסתבך בגלל התנהגותי.
    ממה שהבנתי, הנך בעל נסיון בעניין זה, לכן רציתי לבקש את עזרתך ועצתך.
    אז...מה לעשות? האם עלי לפנות לקב”ן? מה משמעות הדבר עבורי? באילו מצבים עלול הצבא להחליט שאיני כשירה לשירות?
    יש לקחת בחשבון כי אני דוחה את הגיוס בשנה כך שיש לי יותר זמן לעבוד עם עצמי ולהתכונן.
    רציתי לפנות במייל אישי אך החלטתי לפרסם למקרה שיש עוד כמוני שמתלבטים בשאלות דומות.
    אשמח למענה בהקדם! תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לקראת גיוס

הוספת תגובה

• עזרה לקראת גיוס - תגובה

לירן רוגב
    03/01/2013

קודם כל בואי נרגיע אותך קצת: את לא תסתבכי בגלל זה, וגם לא הייתי ממליץ להפוך את זה לאיזו דילמה מוסרית קשה, סך הכל הרצון שלך לשרת שירות איכותי וממצה הוא ראוי להערכה. הנקודה החשובה העיקרית היא בריאותך ושלומך (ובעיני בשורה התחתונה זה גם יותר חשוב משירות צבאי), וזה מה שצריך לעמוד בראש מעיינייך.
    היות ואת מטופלת היטב, עם מוטיבציה אמיתית להבריא ועם זמן לעשות עבודה, המלצתי אלייך היא להתמקד בזמן הזה במלוא המרץ בניסיון להתגבר על ההפרעה. התייעצי עם מטפלייך לאורך הדרך, ונסי לשמוע מהם איך הם מתרשמים ומה המחשבות שלהם לגבי מה מתאים לך ומה לא - במיוחד ככל שהגיוס יתקרב. אם לקראת הגיוס הרושם הוא שהמצב שלך עדיין דורש תנאים מותאמים ואולי אפילו מוגנים קצת, בהחלט הייתי ממליץ לפנות לצבא ולשתף (אפשר לעשות את זה ממש עד הרגע האחרון). אל תחששי מהתגובה הצבאית, אף אחד לא יעניש אותך, אבל כן חשוב שייקחו בחשבון את המצב - מה הטעם לקבל שיבוץ איכותי אם המשמעות של זה היא התדרדרות (מה שלרוב ממילא מוביל להיפלטות מהתפקיד)? אם לעומת זאת תצליחי להתקדם ולהתייצב, אז אפשר להתגייס כרגיל ולהיות עם יד על הדופק. במידה ויצופו קשיים במהלך השירות תמיד ניתן לפנות לקב"ן לאורך הדרך. עוד המלצה קטנה - הרבה אנשים מפסיקים טיפול בגיוס או לקראתו, אבל דווקא הגיוס הוא שינוי גדול ומאד כדאי להיות מלווה בטיפול בתקופה הזו. שווה לנסות למשוך את הטיפול לפחות קצת לאחר מכן, ככל שהתנאים יאפשרו זאת.
    מחזיק לך אצבעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו