מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת גרעינים שחורים עם הקליפהליאורה21/01/2013
לא פיצוח גרעינים אלא אכילת הגרעינים כולל הקליפה:
לאחרונה עשיתי לי מנהג לאכול את הגרעינים השחורים כולל הקליפה. התוצאה, לחיצה למשך זמן רב ודחיקת תחושת הרעב כך שלאחר מכן אני יכול להסתפק באכילת סלט ירקות עשיר מפריטים רבים יחסית (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה וכד'). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי אני מתבל אותו ע"י תוספות גרעין דלעת (לבן) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. עם הזמן התפתחה אצלי תובנה שכביכול הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה שלי, למעשה, הקליפות היחידות שאני משליך לפח הן רק של הפיסטוקים.
נראה לי שבעקבות פעילות זאת נפח הגוף הוקטן קמעה עד שמעירים לי על כך (אני מיתמם שרק נדמה להם ושזה רק הביגוד ולמעשה לא מספר את הסיבה).
אף נדמה לי שיש קצת הקלה בלחץ בבטן כאשר אני שורך את הנעליים בבקר.
האם נכון לפעול כך? האם יש סיכון האם זה לא בסדר והדבר עשוי להזיק? האם קליפות הלעוסות משמשות כמקור לסיבים תזונתיים? מה ערך הקלורי של קליפות הגרעינים? ולחילופין מה ערך הקלורי של גרעינים כולל הקליפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה התשובה לשאלות? תודה רבה
ליאורה30/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי מילר ולירן יוגב - אני מבין שאתם
ליאורה31/01/2013נלחמים בינכם מי יגיב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת גרעינים שחורים עם הקליפה - תגובה
לירן רוגב06/02/2013הפורום הזה נועד לשאלות ותשובות בנושא הפרעות אכילה, ולא בנוגע לייעוץ תזונתי. אם יש לך חשש שהנוהג של אכילת גרעינים עם קליפתם ממסך הפרעת אכילה, לא הבנתי זאת משאלתך ואני מתנצל. אם השאלות הן תזונתיות גרידא זה אינו הפורום המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להגדיר את הענין כפתרון להפרעת
ליאורה07/02/2013פתרון להפרעת אכילה. אוהב לאכול למרות שברור לי שצריך לשלוט בכמויות האוכל. עלה לי פתרון שהחל מסיבה אחרת לגמרי והוא לאכול גרעינים עם הקליפה (ללעוס היטב עד שמתפרק לגמרי לפני הבליעה). ההספק הוא כ 30-40 גרעינים לשעה שזה כ 11-15 קלוריות בסה"כ. הדבר דוחק את תחושת הרעב ומסייע להימנע מאכילת מאכלים שמביאים להשמנה ועודף משקל. גם אי אפשר עשות את זה כל היום ולפיכך 2-3 שעות ביום פרוש שהכנסתי לגופי 30-40 קלוריות בסה"כ והרווחתי דחיקת הצורך בזלילה הנוראית שגורמת להשמנה. לא לפצח גרעינים (שזה 900 גרעינים לשעה) אלא לאכול עם הקליפה וללעוס היטב. גרעין אחד לוקח 2-3 דקות. כך נמצא בתחשוה של אוכל בפה אך כמות אפסית של קלוריות. כמו ללכת עם ולהרגיש בלי.
האם ייתכן נזק מהפעילות הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להגדיר את הענין כפתרון להפרעת - תגובה
לירן רוגב07/02/2013פתרונות של ללכת עם ולהרגיש בלי נוטים להתברר לרוב כפתרונות של ללכת בלי ולהרגיש עם. אם יש הפרעת אכילה ראוי לברר במה היא מתאפיינת, מה סיבותיה, מה מחיריה, ומתוך כך ניתן יהיה להמליץ על טיפול מתאים. היות ולא מספיק ברור לי מה דפוס האכילה הכללי, קשה לתת מענה לשאלתך. האם תוכל לפרט יותר ולומר מה אתה מכנה הפרעת אכילה? איך נראו דפוסי האכילה והמשקל בעבר ומה מצבם כיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)