מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה של תת משקל חמורה- בבקשה עזרה!קרין21/01/2013
שלום. קוראים לי קרין ואני בת 21. גובהי הוא 1.53 ואני שוקלת כרגע בסביבות ה34 קילו. כל חיי הייתי בתת משקל ואני נאבקת בזה מאז שאני זוכרת את עצמי. בדקו אותי בגיל צעיר, עשו לי בדיקת כף יד לראות למה אני הכי קטנה מכולם ובמשקל נמוך. לא מצאו שום בעיה. עברתי עוד כל מיני בדיקות ולא מצאו שום בעיה רפואית.
אני רוצה לציין שיש לי מחזור סדיר שהתחיל טיפה מאוחר, בתחילת גיל 15, אך בכללי הוא סדיר ולא חוויתי שום תופעה לא רגילה.
הכי הרבה ששקלתי היה 38 וזה היה לממש זמן קצר(בערך שבועיים) , כשהייתי מכריחה את עצמי לאכול כמויות הרבה יותר גדולות ממה שהייתי רגילה, מה שהיה לי ממש קשה ולכן גם לא החזיק מעמד. אני רוצה להוסיף גם שעד לפני חצי שנה שקלתי 36 וחצי לתקופה ארוכה וירדתי עכשיו ל34 מסיבות של דיכאון זמני.
הירידה של ה2 קילו האלה נורא משמעותית ורואים עלי חיצונית וזה מתחיל להפחיד אותי. אני לא ממשיכה לרדת אבל אני גם לא מצליחה לעלות .
בכל אופן, גם במשקל 36 לא הייתי מרוצה ורציתי לעלות. מן הסתם. אני לא אנורקסית ואני לא עושה את זה בכוונה, אני פשוט לא מצליחה לעלות. אני מודעת לרזון שלי ולא רוצה להיות ככה. רוצה להיות במשקל תקין.
בכללי, הבעיה שלי זה חוסר רעב תמידי. גם לפני הדיכאון של התקופה האחרונה. כל חיי בעצם. יכול לעבור יום שלם מבלי שאני אכניס אפילו פירור לפה ואני לא ארגיש רעב וצורך לאכול. אני אוכלת כי צריך ולא מתוך חשק. ככה זה היה תמיד. מאז שאני זוכרת את עצמי.
האם זו בעיה פיזית או נפשית? או אולי גם וגם?? איך אני פותרת את זה פעם אחת ולתמיד??? ניסיתי כל מיני תוספי מזון בעברי וגם הלכתי לדיאטנית. שום דבר לא עוזר לי. אני אוסיף ואציין שאף פעם לא בררתי את המזון ומה אני מכניסה לפה. להפך. בגלל שאני יודעת שאני יכולה להכיל מעט, אני משתדלת לאכול דברים עם ערך קלורי גבוה ולאו דווקא ג'אנק פוד.
כבר מיואשת.... תודה מראש לכל העוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה דברים ששכחתי להוסיף
קרין21/01/2013הרופאה לאחרונה אפילו רשמה לי כדורים נגד דיכאון בתקווה שזה יעזור לי לעלות במשקל, לקחתי פקסט למשך שבועיים וזה השפיע עלי לא טוב. עשה לי מצבי רוח ואף החמיר את המצב. אז הפסקתי. לא יודעת עד כמה זה המקום הנכון לכתוב את זה, אבל בשנתיים האחרונות יצא לי להתנסות לא פעם בעישון גראס רפואי. ואני רוצה לציין שאלו היו הפעמים היחידות לצערי שחשתי רעב בחיי ושהצלחתי לאכול כמו בן אדם נורמלי. (ואני אומרת כמו בן אדם נורמלי כי כרגע כל דבר שאני אוכלת זה כי אני מכריחה את עצמי ולוקח לי גם המון זמן לאכול ) קשה לי להאמין שלא המציאו עד היום משהו שמעודד רעב בצורה כזאת שהוא גם חוקי. אולי המציאו ואני לא מודעת לזה. אני יותר מאשמח אם תעירו את עיניי בנושא. המצב הממושך הזה של משקל ירוד בהחלט לא מוסיף לי למצב רוח . אנשים בכל העולם מנסים להרזות וחושבים שזה כזה כיף להיות רזה. זה לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)