איך שולטים בזה??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך שולטים בזה??
    pitagoras
    23/01/2013

שהייתי בת 16 הייתי מקיאה המון אחרי כל ארוחה עד גיל 20 בערך מאז עברו להם כמה שנים וההקאות ניפסקו לאט ובהדרגה עד שהיום כמעט ואינם חוץ מימי מחזור קשים שאני לא מצליחה לשלוט בבולמוס ממש עד שמתפוצצת ובימי לחץ נוראיים,
    מוצאת את עצמי המון פעמים עם דיאלוג פנימי עקשן ביותר האם לאכול או לאכול? ובלא מתכוון כאילו אני לא נוכחת מוצאת את עצמי כבר אחרי והאסלה קוראת לי לשם הרגשת הפורקן המוכרת...
    ובכלל עדיין יש את הסיפוק של להרגיש את המלאות אחרי ארוחה אומנם ההקאה לא מגיעה אבל הדילמה בראש תמיד נימצאת...

מה אני יכולה לעשות זה מתסכל ותמיד אחרי ארוחה יש לי מעין התנתקות מעצמי ומהסביבה חוסר תקשורת עד שעה אחרי בערך, מרגיש שחוץ מההקאה עצמה כל התסמינים ישנם זה יהיה לכל החיים???

אציין שאני מלאה כבר 6 שנים סביב ה70 קילו לא עולה ולא יורדת אך משתדלת:)))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך שולטים בזה??

הוספת תגובה

תמונה

• איך שולטים בזה?? - תגובה

לירן רוגב
    07/02/2013

טוב שהצלחת במהלך הזמן להפחית את ההקאות, אבל אני מבין שהעובדה ששארית של הסימפטום הזה מתעקשת להישאר היא מקור לתסכול. בטיפולים בהם נותרת שארית כזו, לפעמים עולה השאלה אם יש קושי לוותר או להיפטר לחלוטין על הפרעת האכילה ומתפתים להשאיר איזו "מזכרת" או חריץ בדלת, שלא תיסגר לגמרי. הייתי ממליץ להתייעץ עם תזונאית מתחום הפרעות האכילה, ולנסות לפרק את הדפוס הזה: מה משתמר שם? למה את בעצם קוראת בולמוס? מה זו ההתנתקות הזו ואיך אפשר לאתגר אותה? האם אפשר למשל להפוך את הבולמוס הזה לזלילה או אכילת יתר פעם בחודש ולחיות עם זה בשלום? אלו לדעתי שאלות שראוי להתלבט בהם בטיפול שכזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו