מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המצב בו אני נימצא , עזרה ממישו?טום06/03/2013
שלום, אני חייל בן 20 הסיפור שלי הוא כזה אני זוכר שמאז ומתמיד הרגשתי רזה מדי תמיד מדדתי את עובי היד והרגל שלי והייתי מתבאס מכמה שהן דקות, הייתי מרבה להסתכל בראי בילדות ולהתבאס שאני רזה, בבית שלי לא תמיד היה אוכל ולכן היו ימים שלא הייתי אוכל וימים שהיה מה לאכול בהם נהגתי לאכול הרבה כיתה ו' סבלתי מחוסר תיאבון בבוקר הייתי מכניס משהו לבטן רק בשעה 10 כנראה מהרגל אכילה ומכך שלא היה לי זמן בבוקר, וכך המשכתי עד גיל 15 ובו שקלתי כ43 קילו והייתי 172 הייתי ממש רזה וכולם אמרו לי את זה, כאשר הגעתי לגיל 16 שקלתי 46 והייתי גובה 174 בגיל הזה התחלתי להקיא כל מה שהכנסתי לבטן ומרוב שלא הצלחתי להכניס כלום לבטן הייתי קם בבוקר ומקיא ריר ירוק כזה וגם עושה שלשול שעה הבטן שלי נהייתה ממש קשה אם קוביות ממש חזקות כמו אבן ירדתי למשקל של כ44 קילו הרגשתי רעב כל הזמן ולא יכולתי להכניס עדיין כלום לבטן הרופא בקושי הצליח לבדוק לי את הבטן מרוב שהיא הייתה קשה אז הוא שלח אותי לגסטרו והבדיקה יצאה תקינה עשיתי כל הבדיקות אפשריות ולא היה לי כלום, כתוצאה מכך הגעתי למסקנה שזה בראש של בלבד ולא ידעתי, כך אבא שלי תמיד אמר שזה בראש שלי אז אימצתי את זה אז חייתי אם זה כשגרת חיים לסבול כל בוקר מכאב בטן וחוסר תיאבון לחכות לצהריים כדי להכניס משהו לפה שהתיאבון יגדל אני זוכר שאכלתי תמיד מלפפון כדי לפתוח את התיאבון ורק אחרי זה הייתי מכניס פרוסה לאט לבטן, תמיד שהייתי מסתובב אם חברים הייתי מפחד ללכת איתם לאכול שווארמה פיצה או משו, תמיד שהייתי מזמין הייתי אוכל בקושי עד החצי לפעמים לא הייתי מצליח לקחת אפילו ביס כי מלכתחילה ידעתי שאני לא יצליח לגמור את זה וכנראה זה הוריד לי חשק לאכול אז הייתי מרבה לשמור את זה ולנסות לאכול בבית וגם בבית הייתי אוכל סכ"ה רק חצי ומכניס למקרר לאכול יום למחרת במחשבה אולי יהיה לי תיאבון מחר בקיצור הגעתי למצב שזהו אני חייב לעשות שינוי כלשהו אבא שלי רשם אותי לחדר כושר בגיל 17 וחצי שקלתי 49 והייתי 176 התחלתי להתאמן ולהשקיע באימונים והצלחתי לעשות משקל ל56 קילו עד גיל 18 וחצי, ואז התגייסתי לצבא ובצבא האוכל לא משהו לצו ראשון הגעתי אם משקל 49 והפרופיל שלי היה 45 אז גייסו אותי לגוב בקיצור לאחר תקופה הרגשתי שהתיאבון שלי יורד וששוב קשה לי מאד לאכול לא ברור לי מדוע ניראה לי בגלל דיכאון כי אני בנאדם מופנם שלא אוהב לדבר על הבעיות שלו הגעתי למצב של ירידה במשקל ועלייה כל פעם, הלכתי לדיאטנית והיא נתנה לי תפריט השתמשתי בו אך תמיד הייתי עולה ואז יורד הגעתי למצב של חוסר שליטה בתזונה והתקשיתי להכניס דברים לבטן אך ללא הקאות כמו אז, כיום אני בן 19 וחצי שוקל 52 פאקינד 5 קילו ירדתי אני אוכל על עצמי תסביכים אני מרגיש רזה מדי ושאף אחד לא יכול לעזור לי ואפילו לא אני לעצמי, מה אני צריך לעשות במצב שלי החלום שלי הוא לשקול 66 קילו ולהפסיק להיות מוטרד מהאוכל, אני מקנא באנשים שאין להם את הבעיה הזאת מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה נקודות..
טום06/03/2013במשפחה שלי אבא שלי שוקל 82 קילו והוא 174 ואמא שלי 145 שוקלת 55 כך שאני לא יודע אם זה קשור למשפחה אני חושב שזה בגלל המצב שאני נימצא בו שאני מופנם וחושב יותר מדי על המשקל שלי רוצה לעלות במשקל כלכך ולא מצליח ואני חושב בעצמי שאין מצב שאני באמת יצליח לעלות שגם אם אני יצליח אני בסוף ירד אולי זה בגלל תראומה בגלל מה שקרה לי בגיל 16 רציתי לציין גם שאפילו כיום יש פעמים שאני רוצה להקיא את האוכל שאני אוכל הרבה אני כמעט מקיא ואני צריך להרגיע את עצמי על ידי שטיפת הפה ולא להמשיך לאכול. ומה עוד מלחיץ אותי זה שאיזה מישהו ירשום לי יו איזה רזה פעם ראשונה אני שומע על בנאדם אם BMI נמוך כמו שלך זה מלחיץ אותי. אני רוצה עוד להגיד שבעקבות כך שאני רזה אני סובל מחוסר ביטחון ומרגיש כאילו שום בחורה לא תרצה אותי אני סכ"ה רוצה לעלות ל60 - 66 קילו להפסיק להיתקע על ה50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)