יש לי חברה כנראה חולה בולמיה נרבוזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי חברה כנראה חולה בולמיה נרבוזה
    HS
    03/04/2013

יש לי חברה כנראה חולה בולמיה נרבוזה..
    כבר כמה שנים..היא בטיפול פסיכולוגי . אני הכרתי אותה לא מזמן והבנתי שהטיפול על מצב נפשי אחר.. לאט לאט הבנתי דרך דרכי התנהגות שלה (לא אוכל כלום במהלך היום למעט עגבניה ומלפפון וגמבה פעם ביום או פעמיים במשך כל השבוע .
    שבתות היא מתארחת אצל המשפחה שלה ולאחרונה היא התחילה לשתף אותי לאט לאט..שלא טוב לה והיא אכלה הרבה מדיי.
    בקיצור..
    דברים התבהרו לי רק עכשיו והגיע לקיצוניות כשסבלה מבטן נפוחה וכאבי תופת .. לקחתי אותה לרופא ומסתבר שאין לה יציאה כבר מעל שבוע . היא לא מקיאה ( אף פעם לא הצליחה להקיא.) היא לא ממש מטפלת בזה ואני מנסה להילחם ברגישות יתרה.
    מצבה הנפשי לא טוב והיא משתפת אותי יותר ויותר .. אני מודאג עד מאוד.
    לקחתי איתה תוכנית ביחד שלאט לאט תכניס לתפריט שלה (לסלט) עוד טונה למשל..
    וקח תכנס לשבת כשמיצים ומנירלים תזונתיים בגופה ובתקוה שזה יעזור לה לא לבלוס בשבת ללא אחריות..
    המצב החזיק מעמד בדיוק יום אחד והיא משתפת אותי שהיא נשברה ולוקחת אוכל וטורפת ללא שליטה
    מה אני עושה וכחצד עליי לנהוג ?
    תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש לי חברה כנראה חולה בולמיה נרבוזה - תגובה

לירן רוגב
    16/04/2013

מהדברים שאתה כותב נשמע שיש לך רצון כן לסייע לחברה שלך בהתמודדות שלה עם הפרעת האכילה, והעובדה שיש לה מישהו שיכול לתת לה סוג כזה של תמיכה היא חשובה ומועילה. עם זאת, בהתמודדות עם הפרעת אכילה אין קיצורי דרך או פתרונות קסם, והדרך היא טיפול ממושך אצל אנשי מקצוע שמכירים את המאפיינים של ההפרעה הזו ואת דרכי הטיפול בה. אם הטיפול שחברתך נמצאת בו כיום לא עוסק בשאלות האלו, היא יכולה לבדוק בטיפול איך מתמודדים עם הנושאים האלו בצורה הכי מקצועית ויעילה (כולל טיפול תזונתי וטיפול תרופתי במידת הצורך), אבל המוטיבציה להציב את הפרעת האכילה כבעיית חיים חמורה שצריך להיפטר ממנה (והכוונה לא רק לאכילה הבולמוסית אלא כמובן קודם כל לאכילה המצומצמת) חייבת להיות בעיקר שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו