בעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה
    שירן
    11/04/2013

שלום

יש לי שאלה..

אני אוכלת 6 ארוחות ביום לפי התפריט של בדיאטנית אבל לפעמים יש בי הדחף למשהו שאני רוצה ואסור לי ואני אוכלת אותו ומרגישה רע עם עצמי אז אני גם מקיאה אותה

השאלה אם זה יכול להוביל אותי חלילה למצב של מחלה כמו בולימיה או אנורקסיה? חשוב לציין שאני כן אוכלת את כל 6 הארוחות אבל המעידות האלה הורגות אותי
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיה - תגובה

לירן רוגב
    16/04/2013

נוקשות יתר וקושי להגמיש את ההתנהגות היא דפוס שיש לו מחירים רבים, וזה נכון במיוחד בתחום התזונתי. גם כשהולכים לדיאטנית ומקבלים תפריט, חשוב להיזהר לא לקדש אותו ולא לחשוב במונחים של "אסור ומותר". זה רק מוביל לראייה נוקשה, להתבוננות על עצמך ועל ההתנהלות שלך במושגים של "שחור-לבן", ואז כל חריגה או סטייה נתפסת כאסון והתמוטטות ומובילה לתחושות אשמה - ובמקרה שלך גם להתנהגויות שהן בהחלט מאפיינות הפרעת אכילה. חשוב לבדוק עם הדיאטנית כיצד אפשר גם במסגרת התפריט המוצע לך לתת מקום לדברים שמתחשקים לפעמים, ובעיקר להגמיש את החשיבה וההתנהלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו