מידע רפואי
פורומים
- פיזיותרפיה
- הידרותרפיה
- תרפיה באומנות
- בדיקות רפואיות, בדיקות דם
- פרחי באך
- עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות
- סרטן ורפואה משלימה
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- רפואה משלימה ילדים
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסתבכתשירן18/04/2013
כל כך מזדהה פה עם שאר הכותבים
תמיד הייתי מלאה 70 קילו וגובה 1.6 לגובה שלי נראיתי פרה. בהריון עליתי 30 קילו ! שנתיים אחרי הלידה עדיין 27 קילו מעל. לא בצלחתי לרזות. קיבלתי תפריט מדיאטנית אבל כל כך קשה לשמור כשכולם מסביב מתענגים. רזיתי עוד 9 קילו . ובזכות ההקאות המקוללות אחרי שאני אוכלת דבר מה שאני לא אמורה לאכול. חשבתי שאם אעצור ואמשיך להידבק לתפריט ארזה בדרך בריאה אבל לא זה גרם לי להשמין. אז חזרתי להקאות. זה לא מפסיק! אני ממשיכה לאכול את שאר התפריט אבל אחרי כל חריגה אני כבר מקיאה.
איך מפסיקים? איך יוצאים מזה? איך מונעים מזה להידרדר? למי אני פונה? אני רוצה שזה יהיה חסוי. מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתבכת - תגובה
לירן רוגב28/04/2013נשמע שדווקא הניסיון הכל כך מאומץ לרדת במשקל גורר בסופו של דבר תוצאה הפוכה - חוויה של חסך, הלקאה עצמית, הקאות כניסיון ״לתקן״, ואולי גם לזילות בידיעה שאחר כך מקסימום אפשר להקיא...בקיצור, מלכודת שכדי להיחלץ ממנה משהו צריך להשתנות מהיסוד בעמדה שלך כלפי עצמך, כלפי הגוף וכלפי האכילה.
יש מספר אפשרויות לטיפול. ניתן לפנות דרך קופת החולים למרפאות הפרעת אכילה, או באופן פרטי לפסיכולוג או דיאטנית. בכל מקרה הטיפול המתאים צריך לכלול גם טיפול תזונתי וגם טיפול פסיכולוגי, וחשוב שיתבצע אצל אנשי מקצוע עם מומחיות בתחום. לגבי החסיון - מובן שבטיפול פרטי רמת החסיון גבוהה יותר, אך גם בקופות החולים יש שמירה והקפדה רבה על פרטיות המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?