הופנתי אל הפורום הזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הופנתי אל הפורום הזה
    רוני
    15/05/2013

שלום, כתבתי בפורום דיאטה אבל נכתב לי שבשל ההיסטוריה שלי עלי לפנות אליכם.
    אז אכתוב גם כאן:
    שלום, אני רוני, בת 22.
    בשנה וחצי האחרונה ירדתי יותר מ-10 קילו אבל לאט ובלי להתאמץ -יותר מדי-. רק שמרתי.
    בשלב מסויים לפני כחודש וחצי החלטתי "לעלות הילוך" ומאז אני אוכלת 1,200 קלוריות, בשבועיים הראשונים השיטה החדשה הניבה תוצאות וירדתי 3.2 קילוגרמים.
    אבל מאז עבר כבר חודש ולא ירדתי בכלל (רק מאה גרם) למרות שאני ממשיכה לאכול 1,200 קלוריות וגם עושה ספורט.
    מה קורה פה? תמיד כולם הבטיחו לי שאם אנסה את הדרך הבריאה אני אראה תוצאות וארד במשקל. שיקרתם לי..?
    אני חייבת לציין שהגוף שלי למוד הרעבות, הקאות ובולמוסים, ובעבר אף אושפזתי (פעמיים) בשל אנורקסיה שלאחריה עליתי הרבה מבולמוסים (זה מה שאני יורדת עכשיו).
    בינתיים ירדתי מ-74 ל-60 קילו.
    ה-bmi שלי 22.86
    אני רוצה להגיע ל-bmi 19 (משקל תקין, משקל היעד שהציבו לי באשפוז הראשון פחות או יותר)
    מה לעשות כדי שהירידה במשקל תתחדש? להוריד עוד בקלוריות?
    עזרה בבקשה, אני מתוסכלת מאד!!!!
    אני מפחדת לחזור לאנורקסיה או להקאות מצד אחד,
    אך מתוסכלת מאד מהמשקל הנוכחי שלי מצד שני.
    האם לתקיעה במשקל יש קשר לעבר שלי, להפרעת האכילה? האם הגוף שלי מתגונן יתר על המידה ואם כן מה עלי לעשות?
    אני לא מסוגלת לסבול את הגוף שלי כמו שהוא עכשיו יותר, ואני מאד רוצה לרדת.
    עזרה! בבקשה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הופנתי אל הפורום הזה

הוספת תגובה

• הופנתי אל הפורום הזה - תגובה

לירן רוגב
    22/05/2013

היי רוני,
    הפרעת אכילה לא מתבטאת רק ברזון או בהקאות, היא מתבטאת גם בעיסוק מוגזם בנושא האכילה ודימוי הגוף, ופעמים רבות גם לאחר שיש שיפור והתייצבות בסימפטומים נדרשת המשך עבודה כדי לוודא שהעיסוק הזה לא ממשיך לשלוט על המחשבה והחיים. היות ויש לך היסטוריה של התמודדות עם הפרעת אכילה, כל ניסיון לרדת במשקל צריך שייעשה תוך ליווי טיפולי מתאים, ועם התייחסות למה שקורה לך בתהליך - גם ברמה הגופנית (בהחלט ייתכן שהגוף מגיב בצורה מסוימת לטלטלות שעברו עליו) וגם ברמה הנפשית (האם העיסוק הזה מוגזם? מה זה לא לסבול את הגוף כמו שהוא עכשיו? האם הפתרון לכך הוא באמת בירידה לBMI נמוך יותר? אילו מחירים את מוכנה לשלם על כך?). המלצתי לפיכך היא להעלות את השאלות והדילמות האלו במסגרת של טיפול תזונתי או טיפול פסיכולוגי שיוכל לתת לך את התמיכה הנדרשת בשלב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו