טיפול מומלץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול מומלץ
    שיר
    21/03/2008

אני בולימית בעבר, כלומר הפסקתי להקיא לבד לפני שלושה חודשים ולצמיתות!!! אבל הראש עדיין חושב כנראה כבולימית למרות שרזיתי ואני די מרוצה מהגוף, עדיין תחושת החוסר ערך, פרפקציוניזם בקיצור כל התחושות של בולימיה רק ללא הקאות! האם טיפול cbt יכול להועיל? אם לא מה הטיפול הכי מומלץ, אני לא מעונינת בטיפול פסיכולוגי ארוך וגם מצד שני במכון להפרעות אכילה אני לא מתאימה (כך אמרו לי) כי אני לא מקיאה ולא צמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מומלץ

הוספת תגובה

• לשרון

זהר שגיא
    22/03/2008

לא הסברת מדוע אינך מעוניינת בטיפול פסיכולוגי ממושך. את מתארת שהגעת להחלטה חשובה ואמיצה- להפסיק את ההקאות, דבר שבוודאי היה קשה מאוד. את כעת מוכנה להתמודדות עם הגורמים הפנימיים, שזיהית שהם הנמצאים בבסיס הבולימיה שלך.
    CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי) מתאים לטיפול בבולימיה פעילה מאחר שמתמקד בעצירת הבולמוסים וההקאות, הוא עוזר לזהות את הטריגרים הגורמים להם ואת המחשבות המתלוות לפעולות אלה.
    לפי מה שכתבת, את מחפשת טיפול שיעשה עיבוד למרכיבים פנימיים רגשיים שלך: הערך העצמי, הפרפקציוניזם וכד'. לדעתי הדבר דורש טיפול מעמיק יותר מ- CBT.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול המשך

שיר
    22/03/2008

האם פסיכולוג דינאמי יכול לעזור? ואם לא אז איזה סוג פסיכולוג? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון

זהר שגיא
    23/03/2008

טיפול דינאמי הוא שם רחב למגוון די גדול של שיטות וסגנונת טיפול. אני חושבת שכל טיפול שעושה עבודה מעמיקה בברור רגשות ותפיסות עצמיות יכול להתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו