מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בולימיה כבר 9 שניםליאל30/11/2013
שלום
אני בולימית כבר 9 שנה לאחר שנה אחת של אנורקסיה
ירדתי ממשקל 74 למשקל הכי נמוך,48
כיום אני שוקלת 57
אתחיל ואומר שניסיתי טיפול פסיכולוגי ודיאטני
כיום המליצו לי לקחת טיפול תרופתי
התחלתי עם כדור שתיים ואז הפסקתי כי מפחידה אותי המחשבה שאני נוטלת טיפול תרופתי פסיכיאטרי,
העניין הוא כזה:
אני כל שנה עולה בממוצע 1-2 ק"ג
גיל 17 הייתי 48
בצבא עליתי ל51
השתחררתי עליתי ל53
גיל 24 עליתי ל54
וכיום 57
אשמח להבין האם בשורה התחתונה הבולימיה גורמת לעלייה במשקל שלא קשורה לבולמוס עצמו ולאכילה ללא הקאה?(לא משנה כרגע אם ספגתי את האוכל תוך כדי הבולמוס)
אחרי הכל אני מקיאה בסביבות 2-3 פעמים בשבוע וכל שאר הזמן אני חייה על ירקות,תפוחים,פריכיות,לחם קל ומלא,בורגול,גבינה 0.5 אחוז וכו'
אותה אכילה שאכלתי בגיל 17 ושקלתי בסביבות ה-50
אז למה עכשיו כשאני אוכלת את אותו תפריט אני 8 ק"ג יותר??
אשמח לתשובה בהקדם
ממש מתוסכלת ויוצאת מדעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולימיה כבר 9 שנים - תגובה
לירן רוגב03/12/2013כדי לומר לך איך התנהגות האכילה שלך משפיעה על המשקל נדרש עבודה צמודה ורציפה בטיפול תזונתי, זה לא משהו שניתן להשיב עליו באינטרנט. אני כן יכול לומר שבאופן עקרוני המטבוליזם של הגוף כן יכול להשתנות בתגובה לדפוסי אכילה כאלו לאורך זמן.
עם זאת, אני חושב שכשאת מתייחסת למשקל כבעיה המרכזית ולא להפרעת האכילה כבעיה המרכזית את משמרת את המצב הקיים. העיסוק החרד במשקל הוא סימפטום של הבעיה שאת סובלת ממנה, ולא להפך. איני יודע מה הטיפול שניסית ואם את עדיין ממשיכה בכך או לא, אבל מניסיוני ההתמודדות עם מצבים כאלו אכן דורשת טיפול, לפעמים ממושך, לפעמים משולב עם טיפול תרופתי. עצם העובדה שהיית בטיפול לא אומרת שאין בכך תועלת - לפעמים אנשים צריכים לעשות ניסיונות מספר לפני שמשהו זז, לפני שהם עצמם מצליחים להשתמש בטיפול בצורה הכי טובה ומועילה להם, או לפני שהם מוצאים את הטיפול המתאים. ממליץ לא להרים ידיים ולוותר על הפתרונות הטיפוליים כי בעיות כאלו לא נוטות להיעלם מעצמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולימיה 9 שנים
ענבל10/12/2013שלום ליאל,
שמי ענבל, כיום אני בת 35, בין הגילאים 15-24 גם אני הייתי בולימית (ולעיתים אנורקסית), אני הייתי אוכלת ומקיאה לפחות פעמיים ביום! חשוב לי מאוד לומר לך מספר דברים:
נתחיל במשהו שיותר ידבר אלייך כרגע: ברגע שהפסקתי עם המחלה הנוראית הזו, ירדתי למשקל הטבעי שלי שהיה נמוך בכ-5 קילו מהמשקל שלי בזמן שהייתי בולימית. וזה מכיוון שהפסקתי לחשוב על אוכל 24 שעות ביממה, אכלתי כאשר הייתי רעבה ואכלתי כל מה שאני חפצה בו.
דבר שני שהיום אני מנסה להביא ילדים וזה מאוד לא פשוט לי, אני נמצאת בפורום השכן של טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית מכיוון שהרסתי לעצמי את הגוף במשך 9 שנים!!!
בדיוק לאחרונה אמרתי לחברה שהלוואי שהייתי מבינה אז מה שאני מבינה היום שהרסתי לעצמי את את השנים הכי יפות ולא רק זה, יתכן מאוד שהרסתי לעצמי את האפשרות להיות אמא.
אני מתפללת לזה שמשהו ממה שכתבתי כאן יחלחל אלייך ולבנות אחרות ותפסיקו עם הדבר הנורא הזה שאתן עושות לגוף שלכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על האכפתיות
ליאל11/12/2013ממש תודה לך על התגובה
הצלחת להזיז אצלי משהו
גם אני כרגע בודקת את מצב הפוריות שלי
מאוד מאוד אשמח לדבר אתך טלפונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)