חשד להפרעות אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד להפרעות אכילה
    חברה מודאגת
    05/12/2013

שלום אני בת 15 ויש לי חברה מלאה מתמיד..ובזמן האחרון שמתי לב לדברים מחשידים ואני חושדת שיש לה הפרעות אכילה .
    היא הפכה לצמחונית,היא סופרת קלוריות על כל דבר שהיא מכניסה לפה,היא לא אוכלת הרבה,לא בבצפר,עושה יותר פעילות גופנית מפעם ואחרי שאוכלת מתלוננת על כאבי בטן בימי הולדת ואירועים של הבצפר עם ארוחות היא תמיד אומרת שהיא לא רעבה/שהיא אכלה קודם וכו׳.
    יום אחד היתי איתה מהבוקר עד 8 בערב בבצפר היא לא אכלה כלום ואז הלכתי אליה ומה שהיא אכלה עד שמונה היה טוסט עם לחם מלא ואחרכך התלוננה על כאב בטן.
    תמיד היא היתה חסרת ביטחון ודימוי עצמי נמוך. היא בדיכאון ופוגעת בעצמה בעיקר בגלל בריונות שחוותה. (בטיפול פסיכולוגי שלא ממש עובד כי היא כל הזמן משקרת ומראה שהכל בסדר)
    דיברתי איתה על החששות שלי והיא אמרה שהיא אוכלת בריא ושהדיאטה שלה בריאה..
    איך אהיה בטוחה שיש לה הפרעת אכילה?מה לעשות?אני לא רוצה להגיד להורים שלה בגלל שכשספרתי שהיא פוגעת בעצמה מצבה רק החמיר.אבל בכל זאת לא רוצה שהיא תהיה לי אנורקסית ! מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד להפרעות אכילה

הוספת תגובה

• חברה נהדרת

אמא אחרת
    08/12/2013

היי חברה,
    את חברה רגישה ונהדרת, וחברתך ברת מזל שיש לה חברה כמוך. ממה שאת מתארת, נשמע שהיא בתחילתה של הפרעת אכילה ולכן יש צורך לטפל בנושא באופן מיידי. לדעתי, בגלל שהיא רק בת 15 אין אפשרות אחרת אלא לערב את הוריה בנושא - לספר להם על הממצאים שלך ולבקש מהם לקחת אותה לדיאטנית שמתמחה בהפרעות אכילה בכדי לבדוק את הנושא. אם המצב שלה לא יעצר, ההתדרדרות יכולה להיות מאד מהירה. בצדק שאת דואגת. אולי גם תוכלי להציע לה לאכול משהו ביחד... אולי תוכלי ללכת איתה ביחד לדיאטנית קלינית..
    בהצלחה גדולה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו