הקאות ספונטניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאות ספונטניות
    מאי
    24/12/2013

היי רציתי לשאול משהו. אני בת 19 וחצי, יש לי הפרעות אכילה מאז שהייתי בת 12. הדגש אצלי הוא על בולמיה. אני אוכלת הרבה ואז מקיאה. לפעמים צמה כמה ימים ואז שוב אוכלת ומקיאה. בתקופה האחרונה אחרי כל ארוחה אני הולכת לשירותים להקיא, העניין הוא שאני לא דוחפת אצבעות כדי להקיא אני מרגישה שהאוכל עולה לי לבד, ופשוט רצה לשירותים והכל יוצא בלי כל עשיה ממני. אני לא מצליחה לאכול כלום בלי שזה יקרה. לפני שזה התחיל לא הייתי הולכת אחרי כל ארוחה לשירותים, רק כשהייתי ממש גמזימה אבל עכשיו זה כבר לא נתון לשליטתי. רציתי לדעת מה הדבר הזה אומר? הרופאה שלי בצבא אמרה שיש דבר כזה שנקרא "הקאות ספונטניות" אבל לא מצאתי שום מידע על הנושא הזה באינטרנט.
    מזה יכול להיות ומה אפשר לעשות? זה נורא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאות ספונטניות

הוספת תגובה

• הקאות ספונטניות - תגובה

לירן רוגב
    20/01/2014

לפעמים אחרי הקאות מרובות על פני תקופה ממושכת, ההקאות הופכות יותר "קלות" בגלל שהסוגר שמונע מאוכל לעלות מהקיבה נפגע. במצב כזה כבר לא צריך להתאמץ או לדחוף אצבע, והאוכל עולה מאד בקלות. מה ניתן לעשות? קודם כל לפנות לדיאטנית שתתן מידע יותר מדויק. המאמץ העיקרי הוא לשמר את האוכל בקיבה, וזה משהו שניתן לעבוד עליו בטיפול כזה - בין אם דרך עצות יישומיות (למשל, להימנע משכיבה לאחר האכילה) ובין אם דרך עבודה יותר כללית על התגברות על החרדה שאולי כרוכה בתחושת המלאות. במידת הצורך כמובן ששווה גם לפנות במקביל לטיפול פסיכולוגי מתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו