הפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה
    .
    04/03/2014

שלום,
    אני סובלת מהפרעת אכילה. ביום יום אוכלת על פי תפריט של 1000 קלוריות ופעם ביומיים יש לי בולמוס (של כ 2000 קלוריות) ואז אני מקיאה. שמתי לב שבמקום לרדת במשקל, אני עולה. כרגע אני בעודף משקל של 6 קילו (1.66 ושוקלת 74). כיצד זה יתכן? במקום לרדת במשקל אני עולה?
    הרי אני מקיאה את כל הקלוריות שאני מכניסה לגוף וביום יום לא חורגת מה 1000 קל'. חשוב לי לציין שאני לא אוכלת ומקיאה כי רוצה לרדת במשקל (אני מבינה שזו לא הדרך הנבונה). אני אוכלת ומקיאה בשל מצב ריגשי מעורער.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה - תגובה

לירן רוגב
    29/03/2014

מבחינה תזונתית גרידא, צריך להבין שאין כזה דבר להקיא את כל הקלוריות שנכנסות לגוף. יותר מכך, ככל שהגוף נחשף להתנהגויות אכילה לא מאוזנות כך המערכות לומדות לאגור את האנרגיה הזמינה גם ממספר קלוריות נמוך יותר. זה ברמה הטכנית, אבל מה שחשוב יותר הוא שברור לך שהתנהלות זו היא לא דרך חיים מיטיבה אלא ביטוי למצוקה רגשית, וזו השאלה שכדאי להתמקד בה: מה מייצר אצלך מצוקה כזו וכיצד ניתן לטפל בה בדרכים יעילות ובריאות יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו