מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- בולימיה? או משהודנה26/03/2014
יש לי עבר רחוק של אנורקסיה. כיום אני אוכלת בסדר, או אולי לא כל כך בסדר, אבל בטח לא אנורקסיה, ואני חושדת שאני אולי בולימית. מעניינת אותי דעתך/ם:
אני מאד רגילה לאכול בלילה. גם אם אני לא רעבה אני אוכל בלילה, ולרב לא מעט. המון פעמים יוצא שאני קמה בבוקר עם בחילה נוראית שנמשכת כל היום בגלל האכילות הלייליות האלה. זה עושה לי נורא רע ואני לרב לא רעבה עד אחהצ בגלל זה. כשאני אוכלת זה כמויות מאד גדולות. אני לרב לא מצליחה לאכול פחות ולחלק את הארוחות. אני לא מקיאה, לא יודעת להקיא, אבל אני עושה הרבה ספורט, גם כשאין לי כח, לרב כי יש לי בחילה. אם יש יום שאני יודעת שאני הולכת בו בבוקר להתאמן, אני לרב ארשה לעצמי אפילו יותר לאכול, פחות בגלל הקלוריות (למרות שגם), יותר בגלל הבחילה שאני יודעת שתתלווה לזה.
למרות שזה עושה לי נורא רע, מגיע הלילה ואני אוכלת המון (גם ביום, כאמור, אבל בלילה הכי). ואז כמובן אני ממש מתחרטת ומרגישה חוסר אונים נוראי. אני לא יודעת מה לעשות.
ממש אשמח לעצות וגם לשיתוף חוויות דומות אולי.
לא יודעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולימיה? או משהו - תגובה
לירן רוגב29/03/2014היי דנה, מבלי להיכנס לאבחנות כאלו או אחרות, בהחלט נשמע שאת מתארת דפוסי אכילה שאינם מנוהלים לפי תחושות רעב ושובע, צרכי הגוף או החלטות גמישות מעמדה של קבלה עצמית, אלא דפוסים רווים בהלקאה עצמית, תחושות חוסר שליטה וניסיונות "פיצוי" ותיקון שרק משמרים את המלכוד. המעגל של אכילה לילית - אכילה מועטה ביום - אכילה לילית הוא לא פעם מעגל ממלכד שכזה.
אנשים שסובלים מאכילה לילית מתארים לעתים מצב תודעתי מעורפל דמוי היפנוזה שנלווה לאכילה הלילית. מצב זה מאפשר אולי לאכול בתחושה של שחרור ופחות אשמה, אך בטווח הארוך משמר את הבעיה. אחד הדרכים לייצר שינוי הוא לנסות להפוך את האכילה בלילה ליותר מודעת. זה אולי נשמע משונה, כי המוטיבציה הראשונית היא להפסיק את זה ולא "למסד" את זה, אבל מניסיוני דווקא ככל שהאכילה הלילית יותר מודעת ומאורגנת (למשל, לאכול ליד שולחן, בצלחת וסכו"ם, ממש כמו ארוחה ביום) כך ההתנהגויות פוחתות.
כמובן שכדי לטפל בבעיה בצורה מקיפה ומעמיקה אין די בכך, וכדאי לשקול פניה לטיפול תזונתי ופסיכולוגי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?