מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- התחלת אנורקסיה ?ליגל לוי14/06/2014
היי אני בת 17 והתחלתי דיאדה בכמה חודשים האחרונים של הוצאת פחמימות מהתפריט היומי שלי. לא נגעתי בפחמימות בכלל חוץ מאולי פעם ב.. שאני אוכלת פריכיות. בערך בחודשיים הורדתי 9 קילו. אני לא נמצא במשקל שקרןב לאנורקסיה. אני שוקלת 55 ואני גובה 165. בכמה ימים האחרונים ירד לי החשק לאכול וכל אוכל שאני אוכלת ישלו טעם מגעיל. אפילו דברים שאהבתי עד לא מזמן. היום קמתי יחסית מאוחר אז אכלתי ארחת צהריים בחמש בערך עשינו על האש, לא יכולתי לאכול שום דבר חוץ מהבשר אז אכלתי כמה חתיכות שהיו לי מגעילות. נשארה לי תחושת הרעב אבל חשבתי שזה יעבור. הגעתי הביתה והתחושת רעב ושהבטן נדבקת לקיבה רק גדלה ברמה שהיא הפכה לכאב בלתי נסבל מלווה בבחילות אמא שלי נלחצה אז היא הביאה לי שתי פרוסות לחם לאכול, אכלתי חצי פרוסה וישר הרגשתי שאני עומדת להקיא. רצתי לשירותים והיה לי עודף רוק בפה וכל תסמיני הקאה, אבל כלום לא יצא. לא רציתי לדחוף אצבע כי אני מפחדת מבולמיה ועכשיו ישלי לחץ בקיבה שכואב לי ברמות כי אכלתי הרבה אבל אני גם רעבה .. מה אני עושה ?? ולמה זה קורה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת אנורקסיה ? - תגובה
לירן רוגב25/06/2014יכולות להיות מספר סיבות לכך שזה קורה, וכדי לאחבן במדויק חשוב להתייעץ עם איש או אשת מקצוע שמבינים בנושא - כלומר, עם דיאטנית. לפעמים נדמה לנו שדיאטה זה עניין נורא פשוט, נכנסים לאינטרנט ומוצאים איזו כתבה על מה לאכול ומה לא לאכול ובזה זה מסתכם. האמת היא שדיאטה לא מפוקחת היא עניין מסוכן, שיכול להסתבך גם מבחינה גופנית וגם מבחינה נפשית, וליצור נזקים מתמשכים. חשוב שאם את עושה שינויים בתזונה שלך שלא תעשי אותם על דעת עצמך ובלי ליווי ופיקוח מתאימים - בטח אם זה מגיע למצבים כמו שאת מתארת פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?