זועקת לעזרה!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זועקת לעזרה!!
    שרון
    13/05/2008

אני בת 19.5 שוקלת 47 על גובה של 1.64
    הפרעה האכילה שלי החלה השנה- בעקבות דיכאון התחלתי לרדת במשקל ולפחד לאבד שליטה על חיי- המחזור פסק לי כבר מעל לחצי שנה, אני אוכלת 3 ארוחות מסודרות (אבל די בצמצום לעומת פעם), עצמותיי בולטות ואני פוחדת בטירוף מלהשמין כל הזמן! מפחדת לאבד שליטה על החיים שלי! אני מיואשת, כל הזמן מדוכאת ובוכה מסתגרת, לא יוצאת לבלות יותר, מתכננת לעצמי בקפדנות יתרה את הארוחות והכמויות בצורה אובססיבית וכו'..
    האם התסמינים שתיארתי מעידים חד משמעית שאני סובלת מאנורקסיה?
    זה תמיד מבלבל אותי..אני לא מפסיקה להרגיש שאני אנורקטית בתוך הגוף הכחוש והרזה הזה..(שלא לדבר על הפסקת המחזור ושאר התסמינים שמחזקים את התחושה שלי)

מלבד זאת פניתי לרופא משפחה שמתמחה בין היתר בנושאי תזונה והוא הרכיב לי תפריט אבל לא הצלחתי לעבוד על פיו .. הכל נראה לי הרבה מדי ומשמין, וגם כשביקשתי הפנייה לדיאטנית הוא סירב לתת לי. את האמת שאני גם לא רואה טעם בלפנות לאחת כזו משום שאני לא רואה את עצמי אוכלת את כל כמויות האוכל שהיא וודאי תוסיף לי וזה בטח לא יהיה שונה מהתפריט שרופא המשפחה נתן.

מה עלי לעשות?! למי לפנות? והאם אני באמת נחשבת אנורקטית על סמך הנתונים שתיארתי? אני מיואשת ! נמאס לי מהמלחמה הבלתי פוסקת הזאת, אני מפחדת שאני אתמוטט ..

בבקשה תעזרו לי :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זועקת לעזרה!!

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

זהר שגיא
    16/05/2008

התופעות שתארת אכן אופייניות לנשים הסובלות מהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה. אני חושבת שלא משנה האם את בדיוק בדיוק עונה להגדרה של אנורקסיה או לא- מה שחשוב הוא העובדה שאת סובלת ומוטרדת ושהעיסוק באוכל השתלט לך על החיים.
    מעקב דיאטני והתאמת תפריט הם רק חלק מהפתרון אך לא כולו- המרכיב של הטיפול הנפשי הוא חשוב ביותר.
    כדאי לך לפנות למרפאה המתמחה בטיפול בהפרעות אכילה, שם תפגשי אנשי מקצוע מיומנים לטיפול בבעיות הללו, שבוודאי יוכלו לעזור לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו