מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטת השמנהנתי17/05/2008
שלום רב,
זוהי לא "המקרה הקלאסי" של הפרעת אכילה, אבל אנסה בכל-זאת אולי למצוא עצות והמלצות בעזרתכם -
קצת על עצמי -
זכר, לקראת סיום לימודים אקדמיים ועובד בתחום במשרה חלקית. בריא לחלוטין בגוף ובנפש, אלא שכבר למעלה מעשור, משקלי עומד יציב על 45 ק"ג (גובה 170), קרי "תת-תזונה" (מאז שאני זוכר את עצמי (מהילדות) תמיד הייתי רזה מאוד). בעל כושר גופני גבוה (על אף שגוייסתי כ"ג'ובניק" בצבא עקב המשקל, הייתי מסתער ראשון ויוצא למסעות של עשרות ק"מ עם ציוד שמתקרב למשקל גופי ללא שום קושי), וגם לאחר הצבא שהפסקתי להיות באורח חיים בעל פעילות פיזית גבוהה, משקלי (ותאבוני) תמיד נשאר יציב.
בעבר עברתי סידרת בדיקות מקיפה - דיאטנית קבעה כי אין מדובר בהפרעת אכילה, ובדיקות מומחי גסטרו' מקיפות קבעו כי אין שום בעייה בריאותית.
בד"כ בהפרעות אכילה, האדם אינו שלם עם גופו. אצלי המצב בדיוק הפוך - אני אוהב ושלם מאוד עם גופי, אין לי שום מגבלה פיסית עקב המשקל והתברכתי בכושר גופני וכוח של חייל קרבי.
הבעייה שלי היא שהסביבה רואה אותי כשונה ו"חולה", הגוף שלנו הוא כרטיס הביקור שלנו ותמיד נוצר רושם ראשוני רע עקב זה. המראה מפריע לבנות המין השני. עקב הרזון כולם חושבים שאתה חלש פיסית ("אני אסחוב את השולחן במקומך"), ואין דבר יותר משפיל מלראות אנשים זרים וחברים בוהים בך בגועל בים או בבריכה כשאתה רק בבגד ים.
אני פשוט מרגיש כמו אדם רזה (ובריא) בעולם של שמנים.
לכן אני רוצה להתחיל דיאטת השמנה (במטרה אסטטית), לעלות לפחות לפחות 10 ק"ג. המון פעמים בעבר ניסיתי "פשוט לאכול יותר" או לאכול מזונות שומניים יותר. אבל הגוף לא טיפש ויודע בדיוק כמה קלוריות הוא צריך - אם בארוחה מסויימת אכלתי יותר מדיי אז בארוחה הבאה יתפוצץ העולם ולא יהיה לי תאבון להכניס גרגיר (לפחות למזלי גם ההפך עובד: התאבון יתפתח אם אכלתי מעט מדיי). בנוסף, ממש אין לי את כוח-הרצון להתמיד בדיאטת ההשמנה.
אשמח לשמוע כל עיצה והמלצה או הכוונה לאנשים מקצועיים המטפלים בבעייה שלי.
תודה מראש,
נתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
זהר שגיא17/05/2008נתי שלום,
לא כתבת האם בעבר היית גם בטיפול רציף אצל דיאטנית ויחד איתה ניסית להעשיר את התפריט שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק פעם אחת, אחת יותר מדיי..
נתי17/05/2008לפני הצבא (כשהצבא הודיע לי שאם לא אעלה במשקל אגוייס כ"ג'ובניק") ביקשתי (בתמיכת הוריי) מרופא המשפחה הפנייה לדיאטנית. היא שאלה אותי שאלות בסיסיות (ותיארתי לה תפריט יומי שיגרתי) והיא מיד קבעה כי אין לי הפרעת אכילה והחלה לרשום לי תפריט -
עוד בזמן שהיא רושמת, אני לא האמנתי למראה עיניי -
היא סתם רשמה ורשמה. בארוחה אחת היא רצתה שאני אוכל כמויות שהייתי אוכל ביום שלם. היא הרשמה לי מאכלים שאני לא-מכיר / לא-אוהב / לא-אוכל. היא אמרה לי דברים שלא האמנתי שאני אשמע ממנה: לשתות כמה שיותר קולה ולאכול לפחות פעם בשבוע ג'אנק-פוד.
מרוב ההלם, שיתפתי חבר שלי בתפריט שהיא נתנה לי (הוא היה אז שמן מאוד והיה בדיאטת הרזייה (ד.א. היום הוא נראה חטוב ובמשקל תקין)). עוד באותו הערב זרקתי את התפריט הזה לפח!!!
מאז, לא הייתי אצל דיאטנית מעולם.
הצבא גייס אותי בסעיף "תת-משקל" עם פרופיל 45 וקבע כי אני חייב להישקל כל חצי שנה. פעמים נשקלתי וקבעו לי את אותו פרופיל: 45 . בפעם השלישית שקלתי רק 300 גרם! יותר, אבל לצבא ולטבלאות שלו זה הספיק לתת לי פרופיל 72 , ובמצב הזה לא היו צריכים לשקול אותי לעולם.
אזכיר שמאז אותה שקילה ראשונה בלשכת-גיוס אני שוקל אותו משקל - 45 קילו, הכי נמוך היה 44 (אחרי מחלות) והכי גבוה היה 49 (עקב פעילות גופנית מאוד מאומצת לאורך תקופה, דבר שהצמיח לי שרירים, בנוסף לחדר אוכל שמשתמש בהרבה שמן).
המשקל שלי מעולם לא הפריע לרופאים הצבאיים. וכבר מגיל ההתבגרות, רופא המשפחה שלי קבע שאני בריא וזה המשקל של הגוף שלי ואני לעולם לא אצליח להשמין (אמירות שמאוד הכעיסו אותי ואת ההורים שלי).
אני באמת חושב שאני בריא, אבל אני נראה חיצונית כמו שלד-עצמות וזה פוגע בי מבחינה חברתית.
אציין שאני יודע שיש לי ADHD (מעולם לא הובחנתי מקצועית אבל אני יודע שיש לי את זה), זה לא משהו שפוגם לי באיכות החיים, להיפך - יש יתרונות ויש חסרונות בתסמונת הזו, למדתי את עצמי ואני שלם עם דברים הטובים והרעים של זה. אך אחד החסרונות הרלוונטים הוא שמעולם לא הצלחתי להתמיד בשום דבר, למרות המון נסיונות.
לכן,כדי להגיע למשקל תקין, אני חייב עצות מקצועיות ולא סתם דיאטנית שתרשום לי "פשוט לאכול יותר"
אשמח לשמוע כל עצה והמלצה,
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
זהר שגיא17/05/2008כמו בכל מפגש עם איש מקצוע מתחום טיפולי, אתה צריך למצוא את המטפל שיש לך איתו כימיה, שעובד בדרך שמרגישה לך נכונה, ושמצליח להיות קשוב לרצונותיך.
מאחר שאתה מדגיש את השינוי הגופני שאתה מעוניין לעשות (עליה במשקל) אין מנוס להיות בטיפול של איש מקצוע שעוסק בתחום זה (דיאטנית ואולי גם רופא מטבולי).
אם מדובר גם בנושאים של קבלה עצמית וקשיים עם הסביבה בנושא המראה החיצוני, יש. לשקול פניה לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. רק שאלה אחרונה -
נתי17/05/2008האם דיאטנית לבדה (ללא טיפול פסיכולוגי משלים) יכולה "לנצח" בעיות נלוות של חוסר-יכולת-התמדה, ופחד מפני בחילות והקאות כאשר אוכלים בארוחה אחת (ממש) יותר מדיי?
האם טיפול דיאטני לבדו מסוגל לשנות אורח-חיים (לכזה שכולל יותר ארוחות), האם יכול לשנות הרגלי אכילה (כלומר לשנות את התפריט לטוב יותר)
?
כלומר, אני יודע שיכול להיות טיפול שממש עושה ניסים ונפלאות....ואני יודע שבסופו של דבר, מי שעובר את הטיפול זה המטופל ולא המטפל. אבל אני שואל האם זה נפוץ שכל הדברים שהזכרתי כאן עשויים להפתר ע"י טיפול דיאטני בלבד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
זהר שגיא18/05/2008לפי תאור הקשיים שכתבת, אתה בהחלט יכול להפיק תועלת מטיפול משולב דיאטני ופסיכולוגי.
לא תוכל לדעת מה בדיוק עוזר עד שתנסה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)